Ανάσταση και Πυροτεχνήματα!

Ανάσταση και Πυροτεχνήματα
Τα σκυλιά και τα γατιά μας δεν αντέχουν τους ήχους από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά. Τα ζώα φοβούνται όπως κι εμείς κι ακόμα περισσότερο.
Τα ζώα μας αν πανικοβληθούν και βρεθούν στον δρόμο δεν έχουν αίσθηση του κινδύνου από τα οχήματα, έτσι έρχονται αντιμέτωπα με θανάσιμους κινδύνους.
Προσοχή λοιπόν το βράδυ της Ανάστασης από νωρίς!
–Κλείνουμε καλά παντζούρια και παράθυρα για να ελαχιστοποιήσουμε τον θόρυβο και να τα προφυλάξουμε από λάμψεις.
–Αφήνουμε μουσική ή ανοιχτή τηλεόραση. Οι κρότοι ακούγονται πιο έντονα στην απόλυτη ησυχία.
–Έχουμε πάντα κρυψώνες για την γάτα μας, ώστε να αισθάνεται πιο ασφαλής.
–Ακόμη κι αν το κατοικίδιο μας, κυρίως ο σκύλος ζει στην αυλή μας, για ένα και μόνο ένα βράδυ, πρέπει να βρούμε ένα κλειστό και ασφαλές μέρος (μια αποθήκη, ένα μπάνιο του σπιτιού μας). Εκεί μπορούμε να φιλοξενήσουμε το κατοικίδιο μας, από τις 10 τουλάχιστον το βράδυ έως τις 1 με 2 τα ξημερώματα! Δεν είναι καθόλου ασφαλές απλά να δέσουμε το ζώο. Πρέπει να ξέρετε ότι ο τρόμος και η ανάγκη του ζώου να διαφύγει για να σωθεί μπορεί να του δώσουν την δύναμη είτε να κόψει το σχοινί ή να σπάσει την αλυσίδα ή να πνιγεί κατά την προσπάθεια. Όχι στο μπαλκόνι!!! Είναι ικανό από τον πανικό του να πηδήξει…
–Αν παρόλα αυτά ο σκύλος είναι αναγκαστικά έξω μαζί σας, κρατήστε τον δυνατά και σταθερά από το λουρί. Μιλήστε του ήρεμα για να ξεπεράσει τον πανικό. Μην χαλαρώσετε το λουρί όταν τελειώσουν τα βεγγαλικά, γιατί μπορεί ακόμη να βρίσκεται σε σύγχυση.
Έτσι για το βράδυ της Ανάστασης κάνουμε μια εξαίρεση και βάζουμε το σκύλο ή την γάτα μας μέσα στο σπίτι!
Οι κρότοι μπορεί να κάνουν το κατοικίδιο μας από τον τρόμο του να εξαφανιστεί!
Φιλοζωικό σωματείο “Φροντίζω”

Αρέσει σε %d bloggers: