«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ» – ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πεύκα 19/4/2018

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ» – ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2018

Σήμερα, Πέμπτη 19-4-2018, οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Π.Φ.Π.Ο. «Άνθρωποι και Ζώα, Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη» στο κλειστό δημοτικό θέατρο Νεάπολης.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Γιορτή Παιδείας 2018» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, έναν καθιερωμένο πλέον θεσμό, ο οποίος ξεκινά κάθε χρόνο από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο, περιλαμβάνοντας μια πλούσια θεματολογία με προγράμματα και δράσεις που απευθύνονται στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στους πολίτες.

Παιδεία και Πολιτισμός, δύο έννοιες απόλυτα συνυφασμένες και αλληλοεξαρτώμενες όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών. Κι επειδή η Φιλοζωική Παιδεία είναι μία από τις πλέον μεγάλες ανάγκες του τόπου μας, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση που αφορά τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ζώων, ξεκινά από τις νεαρές ηλικίες.

Η λειτουργική αίθουσα του δημοτικού θεάτρου της Νεάπολης γέμισε από τους 120 μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των 8ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων Νεάπολης, τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν καθώς και φορείς του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του δήμου μας.

Η άνεση του χρόνου που είχαμε στην διάθεση μας στάθηκε αρωγός στην πετυχημένη παρουσίαση και προβολή του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ευχαριστούμε το γραφείο Παιδείας του δήμου μας και την κ. Βαρβάρα Σαββαϊδου για την πολύτιμη συνεργασία της όπως κάθε χρόνο.

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, κ. Μιχάλη Βουλγαρίδη που προλόγισε και παρουσίασε το σωματείο μας και παρακολούθησε με αμέριστη προσοχή το πρόγραμμα, καθώς και για το αναμνηστικό που μας προσέφερε.

Ευχαριστούμε τους διευθυντές των δύο δημοτικών σχολείων της Νεάπολης, την κ. Δροσίνη και τον κ. Λυμπέρη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου και του σωματείου μας.

Τέλος, ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς των σχολείων αλλά κυρίως τους μαθητές του 8ου και 12ου  Δημοτικών Σχολείων της Νεάπολης που μας τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Άνθρωποι και ζώα, Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη” δημιουργήθηκε από την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρο του Φιλοζωικού σωματείου Λάρισας Anim.A.L, Δρ. Μαρία Κοντού. Το πρόγραμμα (που έχει λάβει πανελλαδική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας) συνίσταται σε μια διαδραστική ωριαία παρουσίαση, προσαρμοσμένη στην ηλικία των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε πολλά θέματα που σχετίζονται με τα ζώα συντροφιάς (ευζωία, αδέσποτα, εγκατάλειψη, κακοποίηση κα).

Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού μας προγράμματος συνεχίζεται δυναμικά από τους εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» και καλεί όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών να δηλώσουν την συμμετοχή τους.

Αν κάποιο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

Αρέσει σε %d bloggers: