Ας συστηθούμε λοιπόν… Περιοδικό “Πεύκα”

Ας συστηθούμε λοιπόν…
Το «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» είναι ένα φιλοζωικό σωματείο που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012 με Αρ.Πρ.9216/2012, με σκοπό να βοηθήσει τους μικρούς τετράποδους φίλους μας. Είναι μια περισσότερο οργανωμένη προσπάθεια από την ήδη πολύχρονη μεμονωμένη εθελοντική δράση πολλών από εμάς. Πρόκειται για μη κερδοσκοπικό σωματείο, του οποίου η λειτουργία βασίζεται στον εθελοντισμό, στις εισφορές των μελών του και στις δωρεές τρίτων. Η ομάδα δράσης μας λειτουργεί κατά κύριο λόγο στα Πεύκα Θεσσαλονίκης.
Δεν διαθέτει καταφύγιο… Τα ζώα που χρήζουν βοήθεια, οποιασδήποτε μορφής, φιλοξενούνται για όσο διάστημα είναι αναγκαίο σε εθελοντές και ύστερα επανατοποθετούνται.
Στην προσπάθεια μας αυτή, με σκοπό την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων με κάθε νόμιμο τρόπο, το «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» από το 2013 είναι μέλος της Π.Φ.Π.Ο www.pfpo.gr
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:
1) Στειρώσεις αδέσποτων ζώων, με προτεραιότητα τα θηλυκά, σε συνεργασία και με το πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.
2) Περίθαλψη άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων, όταν υπάρχουν οικονομικοί πόροι.
3) Παρέμβαση σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων, υποστήριξη και ενημέρωση του ισχύοντος νόμου (4039/2012).
4) Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για διάφορα θέματα, όπως: στείρωση αδέσποτων και δεσποζόντων ζώων, δικαιώματα των ζώων, δικαιώματα και υποχρεώσεις των ιδιοκτητών, υπεύθυνες υιοθεσίες με μικροτσίπ και συμβόλαιο υιοθεσίας κ.ά.
Είναι πολύ σημαντικό να σας ενημερώσουμε για το τι είναι το σωματείο «Φροντίζω»:
1) Το φιλοζωικό σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κανέναν δημόσιο φορέα. Οι μόνοι πόροι του είναι οι ετήσιες συνδρομές των μελών του, τυχόν δωρεές ιδιωτών και έσοδα από διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται, bazaars κτλ…
2) Το φιλοζωικό σωματείο μας δεν μπορεί να περισυλλέγει κανένα αδέσποτο ζώο.
3) Θα παρακαλούσαμε να μην καλείτε με την απαίτηση να πάρουμε το αδέσποτο ζωάκι που απλά δεν επιθυμείτε στη γειτονιά σας. Ας βρούμε μαζί τη λύση.
4) Εμείς ως φιλοζωικό σωματείο «Φροντίζω», δεν διαθέτουμε καταφύγιο ή οποιονδήποτε δικό μας χώρο φιλοξενίας. Στηριζόμαστε σε όλους εσάς αν υπάρξει ανάγκη προσωρινής φιλοξενίας-φυσικά με πλήρη κάλυψη όλων των οικονομικών αναγκών του ζώου-να ανοίξετε την πόρτα και την καρδιά σας για ένα πλάσμα που μας χρειάζεται…

Αρέσει σε %d bloggers: