ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: “ΑΓΑΠΗ ΣΤΑ ΖΩΑ…” Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ.

Θεσσαλονίκη 3 Μαρτίου 2018

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου, οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» επισκεφτήκαμε το Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ, μετά από την τηλεφωνική πρόσκληση που λάβαμε την προηγούμενη βδομάδα. Το σημερινό μας όμως ραντεβού με το σχολείο, ήταν διαφορετικό.
Μερικές βδομάδες μετά την παρουσίαση του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, οι μικροί μαθητές αποφάσισαν με την παρότρυνση των δασκάλων τους να πάρουν θέση με τον τρόπο τους και να δώσουν το δικό τους στίγμα εθελοντισμού για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων. «Αγαπάμε τα ζώα» ήταν η πρώτη κουβέντα από μαθητή της Β΄ δημοτικού μετά την «καλημέρα». Ανταποκρινόμενοι στις πολλές ανάγκες του σωματείου για την φροντίδα των αδέσποτων, οι μαθητές των δύο τμημάτων της Β΄ τάξης του δημοτικού, συγκέντρωσαν διάφορα είδη (κουβερτούλες, χαλάκια, ξηρά τροφή για σκύλους και γάτες κτλ) και μας βοήθησαν γεμάτοι περηφάνια να τα κουβαλήσουμε στο αυτοκίνητο μας. Παραλάβαμε τις δωρεές των παιδιών και τους προσφέραμε και εμείς με την σειρά μας αναμνηστικά του σωματείου.
Στιγμές που μένουν στο νου και στην ψυχή, μας άφησε η σημερινή συνάντηση. Κουβέντα με τα παιδιά, ευχές και χαρούμενες φάτσες που αποτυπώθηκαν στις φωτογραφίες που τράβηξαν οι δασκάλες και οι εθελοντές.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και Ζώα, Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη» της Π.Φ.Π.Ο έσπειρε ενημέρωση, συμβουλές, γνώσεις και εμπειρία στα παιδιά για τις ανάγκες και την προστασία των ζώων και τώρα θερίζει καρπούς.
Ευχαριστούμε την διεύθυνση του Κολεγίου. Ευχαριστούμε θερμά τις εκπαιδευτικούς κ. Μπαλακανάκη Μαρία και κ. Λυκοπούλου Σοφία που οργάνωσαν και επιμελήθηκαν την δράση των μαθητών τους.
Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών αλλά κυρίως ευχαριστούμε τα παιδιά τα οποία με την πράξη τους, μας γέμισαν θάρρος και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε το έργο μας.
Η φιλοζωική εκτός των άλλων παιδεία άλλωστε και η ευθύνη απέναντι στα ζώα ξεκινά από τα σχολεία, συνεχίζεται στο οικείο περιβάλλον και στην οικογένεια και καταλήγει στην δημιουργία ενημερωμένων, ευαισθητοποιημένων και υπεύθυνων ενήλικων ανθρώπων στην κοινωνία μας.

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

Αρέσει σε %d bloggers: