ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Γιορτές και πυροτεχνήματα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πεύκα, 28 Νοεμβρίου 2018

Αγαπητοί κύριοι,

Και φέτος ο Δήμος μας, σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους, οργάνωσε ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, με πρωταγωνίστριες το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων των πλατειών στις δημοτικές ενότητες του.
Εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και φιλοδοξούν να χαρίσουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όμορφες στιγμές, καλωσορίζοντας τις Άγιες Ημέρες με κατάνυξη και αγάπη.
Χρώματα, φως, ύμνοι και εικόνες χριστουγεννιάτικες θα σμίξουν και θα μεταφέρουν γονείς και παιδιά μακριά από έγνοιες, γεμίζοντας τις καρδιές όλων με αγάπη για κάθε πλάσμα, ιδιαίτερα για αυτούς και αυτά που έχουν την ανάγκη μας.
Κάθε χρόνο όμως, ένα γεγονός αφήνει στο διάβα του θλίψη και αγανάκτηση σε πολλούς συνδημότες μας, συναισθήματα καθόλου ταιριαστά στις Ημέρες αυτές.
Οι ρίψεις των Βεγγαλικών μπορεί να δημιουργούν εντυπωσιακά οπτικά αποτελέσματα, παραμένουν όμως μια συνήθεια η οποία δεν έχει την ίδια ανταπόκριση από όλους μας.
Πέρα από την κροτοφοβία πολλών συνανθρώπων μας και ειδικότερα πολλών παιδιών μας, αντιμετωπίζουμε την συνήθη κροτοφοβία και των ζώων συντροφιάς μας και όχι μόνο.
Μόνο πέρσι, είχαμε τρία θύματα από αδέσποτα που πέθαναν όταν πανικόβλητα έτρεξαν μέσα στους κεντρικούς δρόμους και στην περιφερειακή οδό, δημιουργώντας και άμεσους κινδύνους στα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Επιπλέον, την επόμενη ημέρα των εκδηλώσεων οι εθελοντές του ΦΡΟΝΤΙΖΩ έλαβαν πάνω από δέκα κλήσεις συνδημοτών μας, για απώλειες των δεσποζόμενων ζώων του, που το έσκασαν έντρομα, από αυλές και σπίτια.

Βασιζόμενοι στην άρτια λειτουργία και στην άμεση επικοινωνία χωρίς διακρίσεις που προσφέρει ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών σε όλους τους δημότες του, θα προτείνουμε για φέτος να φανεί πρωτοπόρος για μία ακόμη φορά.
Ας δώσει το παράδειγμα στους δημότες του και ας σταματήσουμε αυτήν την ακριβοπληρωμένη και περιττή συνήθεια που μόνο πανικό σκορπάει.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων μας δείχνουν το θαύμα της ζωής. Ένα θαύμα που βασίζεται σε απλές καθημερινές στιγμές και τρέφεται από την αγάπη των δικών μας, την αγάπη όλων των πλασμάτων που ζουν και μοιράζονται τον πλανήτη μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα Καλές και Ευλογημένες Γιορτές σε όλους.

Το ΔΣ του
Φιλοζωικού Σωματείου “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» Πεύκα Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

 

Αρέσει σε %d bloggers: