ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Γ.Ε.Λ. Πεύκων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, «Άνθρωποι και Ζώα: Ίδιο Δικαίωμα στην Ζωή»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πεύκα, 5/3/2020

«Άνθρωποι και Ζώα: Ίδιο Δικαίωμα στην Ζωή»
Την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» επισκεφτήκαμε το Γ.Ε.Λ. Πεύκων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και συγκεκριμένα τα επτά τμήματα της Α΄ Λυκείου.
Στα πλαίσια διήμερης δράσης του σχολείου παρουσιάσαμε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), με τίτλο «Άνθρωποι και Ζώα: Ίδιο Δικαίωμα στην Ζωή».
Το πρόγραμμα φέρει άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και στόχο του έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ότι αφορά τα κατοικίδια, τα ζώα της κτηνοτροφίας, τα ιπποειδή, τα πειραματόζωα, τα θαλάσσια είδη και τα γουνοφόρα.
Η θεματολογία του προγράμματος επίσης προβάλει τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ζώων, τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων, την επικοινωνία των παιδιών με τα ζώα, δεσποζόμενα και αδέσποτα, αλλά και το νόμο που τα διέπει.

Την πρόσκληση για την παρουσίαση λάβαμε από το Γ.Ε.Λ Πεύκων σε συνεργασία με το νεοσύστατο σωματείο «Μονοπάτια και Στόχοι».
Ευχαριστούμε την ιδρύτρια του σωματείου, κ. Ειρήνη-Μαρία Παπαδάκη που μας τίμησε με την παρουσία της.
Με απώτερο σκοπό την προώθηση του σεβασμού στα υπόλοιπα ζώα του πλανήτη μας και με όραμα μας την ένταξη της φιλοζωίας ως μάθημα στα ελληνικά σχολεία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υπεύθυνη εκπαιδευτικό, κ. Μιχαήλ Σταυρούλα για την βοήθεια της καθώς και τους μαθητές του Λυκείου που μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον.

Ευχαριστούμε τον λυκειάρχη, κ. Ιωαννίδη και τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου.
Ευχαριστούμε τέλος τον Δημοτικό Σύμβουλο, εκπαιδευτικό και μέλος του σωματείου «Μονοπάτια και Στόχοι», κ. Πολιτσίνο Βασίλη που μας τίμησε με την παρουσία του.

Αν κάποιο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.
#Φροντίζω_εθελοντές

Φιλοζωικό Σωματείο «Φροντίζω» Πεύκα, Θεσσαλονίκη
Tηλέφωνα επικοινωνίας:
6986063851, 6983739736, 6986097309
www.frontizofs.gr
e-mail: info@frontizofs.gr, frontizofs@gmail.com
PayPal: info@frontizofs.gr
Τραπεζικός λογαριασμός/ Bank account
ALPHA BANK account: 713-002002-001655
IBAN: GR61 0140 7130 7130 0200 2001 655
SWIFT CODE (BIC): CRBAGRAA, Pefka branch (713)
Δικαιούχος/ name: ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Frontizo animal welfare

Αρέσει σε %d bloggers: