ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δημοτικό Σχολείο Πευκοχώρι Χαλκιδικής «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πεύκα, 10 Μαΐου 2018

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Σχολείο του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής όπου και παρουσιάσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη» της Π.Φ.Π.Ο.
Εκατόν ογδόντα μαθητές, από την Α΄ έως την ΣΤ΄ τάξη γέμισαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, σε τρεις διαφορετικές παρουσιάσεις.
Παιδιά μεγαλωμένα σε παραθαλάσσια τουριστική περιοχή, με ανάλογα βιώματα και εμπειρίες, ήρεμους χειμώνες και πολύβουα καλοκαίρια.
Η παρουσίαση του προγράμματος και η ενημέρωση τους για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ζώων έφεραν ποικίλες αντιδράσεις. Η γνωστή παιδική ευαισθησία και η αγάπη τους για τα ζώα κυριάρχησε και οι γνώσεις που απέκτησαν προέβαλαν πολλές απορίες στην διάρκεια και στο τέλος της παρουσίασης. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι καλύψαμε αρκετά κενά στις φιλοζωικές γνώσεις παιδιών και εκπαιδευτικών, σε μια από τις περιοχές της χώρας μας όπου ο εθελοντισμός μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού και οι ευθύνες των αρμόδιων δεν αναλαμβάνονται επαρκώς. Αποχωρήσαμε με δώρα τις ευχές και τα χαμόγελα των μαθητών και χαρούμενοι που δώσαμε το παρόν σε μια από τις πιο όμορφες επαρχίες της χώρας μας όπου δυστυχώς, υπάρχει επίσης ένας μεγάλος πληθυσμός αδέσποτων ζώων, με ελάχιστες παροχές στις ανάγκες τους και οι ρίψεις δηλητηρίων σαν εύκολη λύση, είναι συχνό φαινόμενο χωρίς νόμιμες επιπτώσεις.
Επιμένουμε και αναμένουμε σε επισκέψεις κι άλλων σχολείων της Χαλκιδικής, με στόχο όπως πάντα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό που οφείλουμε σε όλα τα πλάσματα του πλανήτη μας.

Ευχαριστούμε ακόμη μία φορά την κ. J. Tsiakmakis(HalkidikiAnimalRescue) η οποία μας έφερε σε επαφή, συστήνοντας μας στον δήμο Κασσάνδρας.

Ευχαριστούμε την διευθύντρια του σχολείου κ. Παντελίδου Βίκυ, τους εκπαιδευτικούς που μας βοήθησαν και παρέστησαν στην παρουσίαση του προγράμματος και τους μαθητές που μας συντρόφεψαν στο όμορφο ταξίδι γνώσεων για τους φίλους μας, τα ζώα.
Τέλος, ευχαριστούμε την κ. Μποϊτσίδου Ανθή, προϊσταμένη του τμήματος τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης που παραβρέθηκε στην παρουσίαση, εκ μέρους του δήμου Κασσάνδρας.

Αν κάποιο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

Αρέσει σε %d bloggers: