ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δημοτικό Σχολείο Φούρκας –Κασσανδρινού “ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πεύκα, 18 Οκτωβρίου 2018

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Σχολείο Φούρκας –Κασσανδρινού στην Χαλκιδική όπου και παρουσιάσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη» της Π.Φ.Π.Ο..
Οι 80 περίπου μαθητές της Φούρκας ήταν ενημερωμένοι για τις βασικές ανάγκες που έχει και την φροντίδα που χρειάζεται ένα ζώο.
Στην διάρκεια της παρουσίασης έμαθαν για την σωστή αντιμετώπιση, την διατροφή και την κτηνιατρική φροντίδα του κατοικίδιου μας, τις υποχρεώσεις του κηδεμόνα και την αναγκαιότητα του microchip. Έμαθαν και αντιλήφθηκαν την σπουδαιότητα της στείρωσης.
Απέκτησαν γνώση και άποψη για το τι νιώθουν και από που προέρχονται τα αδέσποτα ζώα και τρόπους για να προσεγγίσουν ένα άγνωστο ζώο.
Τα παιδιά από την Ά έως την ΣΤ΄ τάξη του δημοτικού σχολείου παρακολούθησαν την παρουσίαση μας, συμμετείχαν σε αυτήν και τέλος δέχτηκαν τις απαντήσεις μας στις διάφορες απορίες και ερωτήσεις που είχαν.
Η ελληνική ύπαιθρος αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα και ως γνωστόν η κρατική μέριμνα δεν ανταποκρίνεται στις πολλές ανάγκες της. Η παντελής έλλειψη φιλοζωικής παιδείας είναι δεδομένη και πιο αυξημένη σε αυτές τις περιοχές.
Σχολεία όμως με ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς, κάνουν την διαφορά. Η φιλοζωική κουλτούρα και η προώθηση της έγκειται στα χέρια κάποιων τέτοιων ανθρώπων ανά την χώρα μας, που δεν σταματούν στα τετριμμένα, ζητούν επιπλέον και πιο εξειδικευμένη ενημέρωση, την δέχονται και την παραδίδουν κατόπιν στους μαθητές τους στην μορφή που τους την προσφέρουν προγράμματα όπως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας μας.
Το «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη» αφορά όλη την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε όλα τα σχολεία της χώρας μας.
Όποιο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων δήμων, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Ευχαριστούμε την κ. J. Tsiakmakis(HalkidikiAnimalRescue) γιατί είναι ο συνδετικός μας κρίκος και με την δική της σύσταση γνωρίσαμε και γνωρίζουμε τα σχολεία της όμορφης Χαλκιδικής. Την ευχαριστούμε επίσης θερμά που μας τίμησε με την παρουσία της και παρακολούθησε την παρουσίαση του προγράμματος μας.  Ευχαριστούμε την διευθύντρια του δημοτικού σχολείου κ. Γώτη Αλεξάνδρα για την παρουσία και την βοήθεια της καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Να τονίσουμε ότι όντας ευαισθητοποιημένοι και ενημερωμένοι οι εκπαιδευτικοί της Φούρκας φροντίζουν αδέσποτες γατούλες εντός του αύλειου χώρου του σχολείου και ότι δύο από τους εκπαιδευτικούς είναι και κηδεμόνες πρώην αδέσποτων ζώων.

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

Αρέσει σε %d bloggers: