ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Διαπολιτισμικό Κέντρο Πολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πεύκα, 2 Νοεμβρίου 2018

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» βρεθήκαμε για δεύτερη φορά προσκεκλημένοι της Οργάνωσης «SolidarityNow» Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη» της Π.Φ.Π.Ο. σε μια ομάδα 30 παιδιών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στο Διαπολιτισμικό Κέντρο του Γυμνασίου Πολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης,  εν μέσω προγράμματος του οργανισμού που αφορά παιδιά πολιτικών προσφύγων από την γειτονική μας Τουρκία και με την βοήθεια διερμηνέα, τα παιδιά κατανόησαν και απόλαυσαν το δικό μας πρόγραμμα, αφού είχαμε την αμέριστη προσοχή τους.
Σε μιάμιση ώρα γεμάτη χαμόγελα, απορημένα βλέμματα και διστακτικές στην αρχή ερωτήσεις, το πρόγραμμα μας εξελίχθηκε ανάμεσα σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και τούρκικα.
Βασική γλώσσα όμως αποδείχθηκε η διεθνής γλώσσα, αυτή του σώματος, μιας και το «αντικείμενο» του προγράμματος μας, τα ζώα, είναι αγαπημένο θέμα για όλες τις παιδικές ηλικίες, άσχετα από πού κατάγονται ή προέρχονται τα παιδιά.
Έτσι ολοκληρώθηκε η παρουσίαση δίνοντας στα παιδιά γνώσεις για τη νομοθεσία που αφορά την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, για την φροντίδα των κατοικίδιων μας, για τις ανάγκες των αδέσποτων και για την σημαντικότητα της ηλεκτρονικής ταυτότητας (microchip).

Η παρουσίαση έκλεισε με ένα δυνατό «Teşekkür ederim» από τα παιδιά.
Κι εμείς σας ευχαριστούμε για την συντροφιά σας παιδιά!
Ευχαριστούμε επίσης την υπεύθυνη Δομινίκη Γεωργοπούλου, Διαχειρίστρια Προγραμμάτων/Εκπαίδευση Βορείου Ελλάδας.
Ευχαριστούμε και την Ελένη Κόντου, συνεργάτιδα του κέντρου που μας τίμησε με την παρουσία της.
Ευχαριστούμε τέλος την μεταφράστρια, κ. SumeyyeUnver  που με την πολύτιμη βοήθεια της ολοκληρώσαμε την παρουσίαση.
http://www.solidaritynow.org/kentro-allileggiis-thessalonikis/

Αν κάποιο σχολείο ή άλλος φορέας εκπαίδευσης επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

Αρέσει σε %d bloggers: