ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κέντρο Αλληλεγγύης (BlueRefugeeCenter) Θεσσαλονίκης «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πεύκα, 17 Οκτωβρίου 2018

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 και μετά από πρόσκληση του Κέντρου Αλληλεγγύης (BlueRefugeeCenter) Θεσσαλονίκης, κοινωνικής υπηρεσίας της Οργάνωσης «SolidarityNow» και μέλους του OpenSocietyFoundations(OSF/OSIFE),
οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» παρουσιάσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη» της Π.Φ.Π.Ο. σε μια ομάδα παιδιών από 6 έως 14 ετών.
Μια επιθυμία από τους φορείς και συνεργάτες του Κέντρου Αλληλεγγύης να γνωρίσουν τα παιδιά ομάδας οικογενειών που εντάσσονται σε πρόγραμμα του οργανισμού, την δράση μας και τις δυνατότητες που παρέχει το δικό μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενημέρωση των παιδιών αυτών σε ότι αφορά τα ζώα και την σωστή αλληλεπίδραση μαζί τους.
Παιδιά από την Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Πακιστάν που βρίσκονται προσωρινά ή και μόνιμα στην χώρα μας, παιδιά προερχόμενα από άλλες πατρίδες τις οποίες άφησαν πίσω τους χωρίς αυτά να γνωρίζουν για ποιον ακριβώς λόγο.
Γνωρίζουν όμως και νιώθουν με όλη τους την παιδικότητα, την αγάπη, την φροντίδα και την ζεστασιά που χρειάζεται και που μπορεί να προσφέρει απλόχερα ένα ζώο.
Έμαθαν ότι ο σκύλος και η γάτα είναι ζώα συντροφιάς, ότι υπάρχει νόμος και προστασία που διέπει αυτά τα πλάσματα. Την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της τοποθέτησης της ηλεκτρονικής ταυτότητας στα ζώα συντροφιάς.
Έμαθαν ότι τα ζώα δεν ανήκουν στον δρόμο.
Έμαθαν εν μέσω της μερικής γνώσης τους στα ελληνικά, της βοήθειας των συνοδών τους, της δικής μας προσπάθειας και των βίντεο του προγράμματος μας πολλά πράγματα για όλα τα ζώα, τις ανάγκες τους και τα δικαιώματα τους.
Απόρησαν, γέλασαν και ίσως ταυτίστηκαν με όσα άκουσαν και είδαν στην παρουσίαση του προγράμματος και την συνομιλίας που είχαμε μαζί τους.
Γιατί η γνώση φέρει την ενημέρωση και η ενημέρωση τον πολιτισμό στους ανθρώπους. Όλα τα παιδιά έχουν αυτό το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα.
Γιατί τα παιδιά είναι ο βασικός κρίκος στην αλυσίδα της προώθησης της Φιλοζωίας και του Πολιτισμού, άσχετα από που προέρχονται, που κατοικούν και τι γλώσσα μιλούν.

Ευχαριστούμε την Δομινίκη Γεωργοπούλου, Διαχειρίστρια Προγραμμάτων/Εκπαίδευση Βορείου Ελλάδας, την Ελένη Κοντού, συνεργάτιδα του κέντρου, την Κική Τατσούδη, εκπαιδευτικό και όλους όσους βοήθησαν ώστε να κυλίσει ομαλά η παρουσίαση μας.

http://www.solidaritynow.org/kentro-allileggiis-thessalonikis/

Αν κάποιο σχολείο ή άλλος φορέας εκπαίδευσης επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ” του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

Αρέσει σε %d bloggers: