ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: “Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς-Πρόγραμμα ‘ΆΡΓΟΣ’ “.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πεύκα, 12-5-2021
 
Σύσσωμος ο φιλοζωικός κόσμος, υποστηρίζει το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο:
«Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς-Πρόγραμμα ‘ΆΡΓΟΣ’».
Το σωματείο μας εύχεται τούτη τη φορά και παρά τις πιέσεις που ασκούν διάφοροι, να μην υποχωρήσει η θέσπιση της Υποχρεωτικής Στείρωσης.
Φυσικά οι διαμαρτυρίες στην πλειοψηφία τους, προέρχονται από κυνηγούς και κτηνοτρόφους, τα άχρηστα κουτάβια και ενήλικα ζώα των οποίων μαζεύουν οι φιλόζωοι από κάδους και σκουπίδια.
Η μεμψιμοιρία των κυνηγών που σχολιάζουν και κατακρίνουν το άρθρο 5 που περιλαμβάνει την υποχρεωτική στείρωση, αντικρούεται με την κυριολεξία του «χόμπυ» τους να σκοτώνουν άλλα ζώα καθώς και με τα των πράξεων τους.
Αγορές καθαρόαιμων σκύλων αξίας χιλιάδων ευρώ, εγκαταλείπονται συχνά, παράνομες οικόσιτες εκτροφές και πώληση από στόμα σε στόμα, είναι επίσης συχνά φαινόμενα.
Αντίστοιχα, χωρίς ίχνος συναίσθησης, μέσα σε τσουβάλια, κλεισμένα σε σακούλες ή πεταμένα στα ποτάμια εγκαταλείπουν οι τσομπάνηδες τα κουτάβια που περισσεύουν.
Άλλωστε κάθε ποιμενικό θα γεννήσει τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο, από 8 έως 12 μωρά.
Άχρηστα στόματα προς συντήρηση.
Λέμε ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση!
Είναι καιρός να σταματήσει η παράνομη εκτροφή, το μαύρο αυτό χρήμα που κερδίζουν κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του ισχύοντος μέχρι σήμερα, νόμου.
Βάζουμε τέλος σε όλα αυτά με το νέο Νομοσχέδιο.
Υποστηρίζουμε και ζητούμε αλλαγή στην διατύπωση πως τα καταφύγια είναι χώροι ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ παραμονής των αδέσποτων ζώων και όχι αιώνια φυλακή της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.
Ζητούμε ένα Νομοσχέδιο στιβαρό, με ορθή διατύπωση και κυρίως άμεση εφαρμογή!
Σχολιάστε ΟΛΟΙ στην διαβούλευση γιατί η αλλαγή έρχεται με την συμμετοχή μας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851
6983739736 , 6986097309
E-mail: frontizofs@gmail.com
Αρέσει σε %d bloggers: