ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 11ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης, ένα ξεχωριστό σχολείο…«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» επισκεφτήκαμε το 11ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης, μετά από σύσταση του Αντιδημάρχου του δήμου Παύλου Μελά, κ. Λαζαρίδη.
Εκεί μας υποδέχτηκαν με χαμόγελα και πλήρως προετοιμασμένα, τα νήπια συνοδευόμενα από τις δύο νηπιαγωγούς και την διευθύντρια του σχολείου, στους οποίους και παρουσιάσαμε το πρόγραμμα της Π.Φ.Π.Ο. «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη».

Τριάντα παιδάκια από πέντε έως έξι ετών μας καλωσόρισαν και κάθισαν με τάξη στα λιλιπούτεια καθίσματα.
Μας άκουσαν με προσήλωση και προσοχή που θα ζήλευαν μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά. Μας συνόδευσαν, συμμετείχαν στην παρουσίαση και συμπλήρωσαν το πρόγραμμα μας, όντας «διαβασμένα» και ενημερωμένα για πολλά θέματα που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.
Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του προγράμματος μας, δύο ομάδες παιδιών με την καθοδήγηση της εξαιρετικής διευθύντριας τους, κ. Έφης Γεροντίδου, μας παρουσίασαν δύο δικά τους θεατρικά σκετς με τίτλους:
«Ένα δώρο χωρίς σκέψη» και «Μια σοβαρή υιοθεσία».
Δύο εξαιρετικά σκετσάκια από νήπια που παρόλο το τρακ τους, απέδωσαν τέλεια.

Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ. 
Στους τοίχους του Νηπιαγωγείου δεσπόζουν «έργα» των παιδιών με συμβουλές και καθοδήγηση για σωστή και υπεύθυνη υιοθεσία ενός ζώου, τις ανάγκες και τα αισθήματα των ζώων. Ζωγραφιές φτιαγμένες με όλη την αθωότητα και ευαισθησία της ηλικίας τους.
Ξεχωρίζουν όμως οι αφισούλες των κουταβιών που εγκαταλείφθηκαν πρόσφατα έξω από το σχολείο. Γονείς, δάσκαλοι και νήπια προωθούν με ευαισθησία και σεβασμό τα μικρά σκυλάκια ώστε να εξασφαλίσουν γι΄αυτά υπεύθυνα σπίτια. Τα κουταβάκια δηλώθηκαν στον τοπικό δήμο, εμβολιάστηκαν και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά.
Ας βοηθήσουμε τα παιδιά του «αύριο» με υιοθεσίες, ώστε να διατηρηθεί η ελπίδα μέσα τους!

Κι αν το «moto» μας είναι ότι η Φιλοζωική συνείδηση και ο Σεβασμός σε όλα τα πλάσματα του πλανήτη μας ξεκινά από τα θρανία, αυτά τα πεντάχρονα πλασματάκια το επιβεβαίωσαν στο έπακρον.

Αποχωρώντας με μισή καρδιά, αποχαιρετίσαμε τα παιδιά, γνωρίζοντας με σιγουριά ότι έμαθαν, θα συνεχίσουν να μαθαίνουν και θα μεταφέρουν με την σειρά τους αυτές τις γνώσεις.

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο του δήμου Παύλου Μελά, κ. Λαζαρίδη για την προώθηση του εκπαιδευτικού μας προγράμματος και την εμπιστοσύνη του.
Ευχαριστούμε θερμά την διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, κ. Έφη Γεροντίδου και τις δύο Νηπιαγωγούς του σχολείου για την βοήθεια που μας πρόσφεραν και που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ευχαριστούμε τέλος τους υπέροχους μαθητές του Νηπιαγωγείου για το όμορφο πρωινό που μας χάρισαν.

Αν κάποιο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών

E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

Αρέσει σε %d bloggers: