ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 1o ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης «Άνθρωποι και Ζώα, Ίδιο Δικαίωμα στην Ζωή».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πεύκα, 7 Μαΐου 2019

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ»

Εχθές, Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» επισκεφτήκαμε το 1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης όπου και πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος της Π.Φ.Π.Ο. «Άνθρωποι και Ζώα, Ίδιο Δικαίωμα στην Ζωή».
Το νέο πρόγραμμα που απευθύνεται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και είναι δημιουργία της Όλγας Λιάρα, Ειδικό Δασικής Προστασίας και υπεύθυνη Παιδείας στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.).
Η ενημέρωση και κατά συνέπεια, η ευαισθητοποίηση των παιδιών θεωρούμε ότι είναι το σημαντικότερο κομμάτι της δράσης του Φιλοζωικού Κινήματος σε όλη την χώρα. Τα παιδιά κάθε ηλικίας, είναι ο θεμέλιος λίθος για την ανάκτηση των αρχών και των ιδανικών του πολιτισμού μας, για την προώθηση του σεβασμού στην διαφορετικότητα κάθε έμβιου όντος του Πλανήτη μας.
Το νέο εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αναλύει θεματικά ότι αφορά όλα τα ζώα με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο, ενημερωτικά σποτ κλπ), κρατώντας το ενδιαφέρον των εφήβων έως το τέλος της παρουσίασης.
Ενδιαφέρουσα και απαραίτητη η αναφορά στο νόμο που διέπει τα ζώα καθώς και η αναφορά στο ρόλο και στο έργο των φιλοζωικών σωματείων.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που έχουμε πλέον στην διάθεση μας ένα τόσο αξιόλογο και καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό και ευχαριστούμε την δημιουργό κ. Όλγα Λιάρα και την Ομοσπονδία μας (Π.Φ.Π.Ο.).

Ευχαριστούμε το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αμπελοκήπων και ειδικά τις εκπαιδευτικούς κ. Μαρία Χατζημπαχάρη και κ. Αναστασία Παπαδάκη για την πρόσκληση καθώς μας τίμησαν και με την παρουσία τους.
Ευχαριστούμε τέλος τους μαθητές του σχολείου.

Οι παρουσιάσεις των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Π.Φ.Π.Ο. είναι στην διάθεση όλων των σχολείων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).
Αν κάποιο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

Αρέσει σε %d bloggers: