ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών Χαλκιδικής και 1ο Δημοτικό Σχολείο Εύοσμου Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη 5 Οκτωβρίου 2017

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΖΩΑ: ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ στον ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

#Παγκόσμιαμέραζώων4ΟκτωβρίουτοΦροντίζωταξιδεύει500μαθητέςσυγκάτοικοιστονίδιο_πλανήτη.#
Γιατί πιστεύουμε πως η αλλαγή έρχεται με την παιδεία.

Και το πρόγραμμα προχωράει συνεχίζοντας να ενημερώνει και να καλύπτει αρκετά από τα κενά στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, με δυναμισμό και όρεξη από τους εθελοντές μας.

Την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου το «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας μας «Άνθρωποι και Ζώα, Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη» σε δύο σχολεία, συνολικά σε 548 μαθητές.

Την Τρίτη 3 του μήνα, επισκεφτήκαμε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών Χαλκιδικής. Μετά από σύσταση της κ. J. Tsiakmakis (Halkidiki Animal Rescue) σε τοπικό κτηνίατρο, τον κ. Σταμάτη Τεπέ και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, καλεστήκαμε από το τοπικό δημοτικό σχολείο και βρεθήκαμε στα Μουδανιά όπου γνωρίσαμε τους 256 μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου. Μια παρουσίαση που θα μείνει στην μνήμη των εθελοντών μας λόγω της μεγάλης συμμετοχής και της έκδηλης συγκίνησης των μαθητών.
Εχθές, 4 του Οκτώβρη, επισκεφτήκαμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Εύοσμου Θεσσαλονίκης όπου παρουσιάσαμε το πρόγραμμα σε 292 μαθητές από όλες τις τάξεις. Παιδιά και δάσκαλοι μας χάρισαν την αμέριστη προσοχή τους και συμμετείχαν επίσης με ενθουσιασμό και πολλές ερωτήσεις στην παρουσίαση.

Γιατί τελικά η φιλοζωική εκπαίδευση, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Ευχαριστούμε λοιπόν:
-Την εκπαιδευτικό κ. Γραμματικού Χριστίνα και την διευθύντρια κ. Κορωνίδου Αλεξάνδρα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Εύοσμου.
-Την εκπαιδευτικό κ. Σταθόρου Αγλαΐα και τον διευθυντή κ. Μαυρογιάννη Σίμο του 2ου Δημοτικού των Μουδανιών.

Τέλος ήταν πολύτιμη και ευχάριστη η συνεργασία και η συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών και των δύο σχολείων στο έργο μας.

Αν κάποιο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

Αρέσει σε %d bloggers: