ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης «ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΖΩΑ: ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ στον ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη 23 Μαρτίου 2018

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΖΩΑ: ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ στον ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

Εχθές, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, η εθελοντική ομάδα του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» επισκεφθήκαμε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης όπου και παρουσιάσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Π.Φ.Π.Ο. «Άνθρωποι και Ζώα, Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη».

Στις οκτώ και μισή το πρωί, φτάσαμε και με χαρά μας, γνωρίσαμε σε ομάδες, τα συνολικά 340 παιδιά του σχολείου, από την πρώτη έως την έκτη τάξη.
Διαφορετικές εμπειρίες, πάντα όμως τα ίδια όμορφα συναισθήματα μας συνοδεύουν στο πέρας κάθε παρουσίασης του προγράμματος μας.
Χαμογελαστά πρόσωπα που μας υποδέχονται με περιέργεια, απορίες και ερωτήσεις που έρχονται στην διάρκεια, καθηλωμένες παιδικές παρουσίες στην προβολή των σχετικών βίντεο που συνοδεύουν το πρόγραμμα, συμμετοχή στην παρότρυνση μας για τις δυνατότητες όλων να προσφέρουμε βοήθεια στα ζώα που έχουν ανάγκη, ενδιαφέρον και άψογη ανταπόκριση στον τρόπο που πρέπει να προσεγγίσουμε ένα ζώο και στην σωστή αντιμετώπιση/διαχείριση τους όσον αφορά τα αδέσποτα ζώα που ζουν ανάμεσα μας.
Με την ανάλογη «αυτοθυσία», έχασαν πρόθυμα μέρος του διαλείμματος τους, προκειμένου να τελειώσει η παρουσίαση.
Η παρέα διαλύθηκε αφού ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μια επόμενη φορά.

Ευχαριστούμε τον διευθυντή, κ. Χατζηιωακειμίδη Χρυσόστομο και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την πρόσκληση και την συνεργασία τους.
Ευχαριστούμε την Τοπική Δημοτική Σύμβουλο, κ. Βάσω Λύσσα που μας τίμησε με την παρουσία της και χαρήκαμε για τον σύντομο μεν αλλά εποικοδομητικό διάλογο μαζί της.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον γυμναστή του σχολείου, κ. Παναγιώτη Λουκά, ο οποίος μας σύστησε, μας υποδέχτηκε και μας στήριξε μέχρι το τέλος.
Παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, σας ευχαριστούμε!

Αν κάποιο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

Αρέσει σε %d bloggers: