ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 3ο Δημοτικό Σχολείο της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πεύκα, 25 Μαΐου 2018

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος της Π.Φ.Π.Ο. «Άνθρωποι και Ζώα, Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη», την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» επισκεφτήκαμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.
Γνωρίσαμε λοιπόν τους 246 περίπου μαθητές του σχολείου, από την πρώτη έως την έκτη τάξη του Δημοτικού. Τα παιδιά ανάλογα με τις τάξεις και την ηλικία τους, έμπαιναν στην αίθουσα με διάθεση διαλείμματος και ορεξάτα για κάτι άλλο «εκτός από μάθημα». Κατά την διαδικασία της παρουσίασης οι διαθέσεις άλλαζαν, οι φωνούλες χαμήλωναν, τα προσωπάκια σοβάρευαν. Το κουβεντολόι και τα χαρούμενα γελάκια αντικαθιστούσε η έκπληξη, ο ενθουσιασμός και η έντονη συμμετοχή σε αυτό που παρακολουθούσαν. Στην ολοκλήρωση της κάθε παρουσίασης ως συνήθως, οι ερωτήσεις και οι απορίες ξεχύνονταν σωρηδόν.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα καθώς εξελίσσεται, κερδίζει την προσοχή και την ανταπόκριση παιδιών και εκπαιδευτικών.
Χάρη στην εμπειρία μας πλέον, αφήσαμε σημαντικές πληροφορίες και γνώσεις σε παιδιά και εκπαιδευτικούς ενός δήμου με πολλά αδέσποτα και με ανάγκη ενημέρωσης όσον αφορά τα ζώα και τα δικαιώματα τους.

Μιας και τα χιλιομετρικά όρια δράσης μας έχουν κατά ανάγκη επεκταθεί, σαν εθελοντές είμαστε ανοιχτοί σε προσκλήσεις και των υπόλοιπων σχολείων του δήμου Παύλου Μελά αλλά και άλλων δήμων εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.

Η ελπίδα για την βελτίωση της ζωής και την κάλυψη των αναγκών όλων των ζώων και η δύναμη του φιλοζωικού μας ενστίκτου, δίνει σε όλους μας κουράγιο να συνεχίσουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι οι προσχολικές και σχολικές ηλικίες είναι τα θεμέλια για μια καλύτερη υποδομή στην εκμάθηση και στην προώθηση της φιλοζωίας.

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο του δήμου Παύλου Μελά, κ. Λαζαρίδη Τάσο, για την πρόσκληση στο εν λόγω σχολείο. Χαρήκαμε δε που μας τίμησε με την παρουσία του παρακολουθώντας το πρόγραμμα μας.
Ευχαριστούμε τον διευθυντή του σχολείου, κ. Μαυρίδη Ευστράτιο και τους εκπαιδευτικούς που παρευρέθησαν στις παρουσιάσεις του προγράμματος.
Ευχαριστούμε τον υποδιευθυντή του σχολείου, κ. Τράκα Πασχάλη για την πολύτιμη βοήθεια του. Τέλος, ευχαριστούμε τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Σταυρούπολης.

Αν κάποιο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

Αρέσει σε %d bloggers: