ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 3ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας Θεσσαλονίκης «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πεύκα, 4 Οκτωβρίου 2018

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» επισκεφτήκαμε το 3ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Ενόψει της σημερινής επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας των ζώων, παρουσιάσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη» της Π.Φ.Π.Ο. εγκαινιάζοντας την νέα σχολική χρονιά με ανανεωμένη διάθεση από τους παρουσιαστές αλλά και τους παρευρισκόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μπορεί οι περιγραφές μας σε κάθε παρουσίαση να θυμίζουν η μία την άλλη, τα συναισθήματα που παίρνουμε μαζί μας φεύγοντας όμως, δυναμώνουν κάθε φορά.
220 μαθητές, αρκετοί εκπαιδευτικοί καθώς και ο διευθυντής του σχολείου, μας τίμησαν με την παρουσία τους και κατά τα ζητούμενα έλαβαν όλοι ενεργά μέρος στην παρουσίαση. Παιδιά αρκετά ενημερωμένα και ευαισθητοποιημένα που δέχτηκαν όμως ευχάριστα τις νέες γνώσεις που αφορούν κατ΄ουσίαν τον σεβασμό στην φύση και σε όλα τα έμψυχα όντα. Με γνώμονα το μεγάλο κενό που υφίσταται στην Ελληνική Παιδεία όσον αφορά την προώθηση της φιλοζωικής και περιβαλλοντικής κουλτούρας στα παιδιά, η ανάπτυξη του φιλοζωικού αισθήματος πραγματοποιείται με τις παρουσιάσεις του προγράμματος μας με άρτιο τρόπο και άριστο αποτέλεσμα κάθε φορά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον εκπαιδευτικό κ. Νίκο Αλεξόπουλο για την σύσταση και την πρόσκληση καθώς και τους εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου. Ευχαριστούμε τον διευθυντή του σχολείου κ. Κωνσταντίνο Κόμπο και φυσικά όπως πάντα ευχαριστούμε τους πρωταγωνιστές της παρουσίασης, τους μικρούς μαθητές.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Αν κάποιο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

Αρέσει σε %d bloggers: