ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 34° Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πεύκα, 9 Ιουνίου 2018

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» επισκεφτήκαμε το 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης όπου και παρουσιάσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας μας (Π.Φ.Π.Ο.), «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη».
Η παρουσίαση του προγράμματος μας εντάχθηκε στα πλαίσια των διήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 34ου Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Σείριος» και υπό την αιγίδα της διεύθυνσης του σχολείου.
Ο τίτλος των εκδηλώσεων «Λούνα Παρκ και Εργαστήρια για Μικρούς και Μεγάλους» παραπέμπει σε χαρούμενες καλοκαιρινές δραστηριότητες που προσφέρθηκαν στους μαθητές και γονείς του παραπάνω σχολείου.
Σ΄αυτό το χαρούμενο κλίμα, μας δόθηκε η ευκαιρία να δείξουμε και να αποδείξουμε εν μέσω του προγράμματος μας, σε μαθητές και γονείς ότι ο πλανήτης ανήκει σε όλους μας.
Όπως κάθε παρουσίαση έτσι και αυτή ήταν μοναδική.
Το πρόγραμμα εξελίχθηκε με συζητήσεις και προτάσεις από τα παιδιά και η παρουσίαση των βίντεο ενημέρωσε με ευχάριστο τρόπο όλους.
Η ευαίσθητη παιδική προσέγγιση στο θέμα «ζώα» και ιδιαίτερα «αδέσποτα ζώα» είναι αυτό που λέμε: Διδάσκω και διδάσκομαι.
Παιδιά που γνώριζαν πολλά για τα ζώα και τις ανάγκες τους, γονείς που είχαν απορίες περισσότερες από τα παιδιά τους, όλοι μας ευχαρίστησαν χαρίζοντας μας χαμόγελα και μας αποχαιρέτησαν με ευχές για καλό καλοκαίρι.

Ευχαριστούμε κι εμείς από την μεριά μας τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 34ουΔημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα την αντιπρόεδρο του συλλόγου, κ. Γκαγκάκη Κατερίνα για την πρόσκληση και την βοήθεια που μας πρόσφερε.
Ευχαριστούμε τον διευθυντή του σχολείου, κ.Πεσματζόγλου και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Και επειδή το καλοκαίρι δεν «φρενάρει» τους εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ», μιας και η ενημέρωση ποτέ δεν είναι αρκετή, οι παρουσιάσεις του προγράμματος συνεχίζονται και αν κάποιο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

Αρέσει σε %d bloggers: