ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 67º Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πεύκα, 24 Ιουλίου 2018
«ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΖΩΑ: ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ στον ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΉΤΗ»
Την Τρίτη 17 Ιουλίου το απόγευμα οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» επισκεφτήκαμε
το 67° #openschool Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
(https://www.facebook.com/openschoolsthess/).
Στα πλαίσια του προγράμματος «Ανοιχτά σχολεία στην Γειτονιά» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη» της Π.Φ.Π.Ο.
Σε συνεργασία με την PRAKSIS, (https://www.praksis.gr/el/) οι υπεύθυνοι του προγράμματος και τα παιδιά μας υποδέχτηκαν με περίσσια χαρά αφού στην παρέα μας προστέθηκε και η «Βιόλα», το πέντε μηνών κουτάβι μας.
Πλάι μας η εξαιρετική εκπαιδεύτρια, θετικής εκπαίδευσης χωρίς βία, Μαρία Στογιάννη,
(http://www.4dogs.gr/), η οποία είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Therapy Dogs. (https://www.facebook.com/therapydogs.gr/)
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξελίχθηκε με την συμμετοχή των παιδιών αλλά και των υπεύθυνων συνοδών τους και ολοκληρώθηκε όπως πάντα με πολλές ερωτήσεις και απορίες από όλους.
Το «κλείσιμο» της παρουσίασης έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να χαϊδέψουν την όμορφη κουταβίτσα με την βοήθεια της κ. Στογιάννη. Ο σωστός τρόπος προσέγγισης και οι νόστιμες λιχουδιές έκαναν το κουτάβι μας την καλύτερη μαθήτρια, η οποία χάρηκε επίσης την επαφή με τα παιδιά προσφέροντας τους απλόχερα πολλά φιλιά.
Μια ακόμη παρουσίαση, μια ακόμη ομάδα παιδιών προστέθηκε στην παρέα του «Άνθρωποι και Ζώα, Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη» κάνοντας το νούμερο των παιδιών να μεγαλώνει και χαρίζοντας στους εθελοντές δύναμη και δυνατότητα για πολλές ακόμη παρουσιάσεις.
Γιατί η εκπαίδευση δεν σταματά ούτε το καλοκαίρι. Ευχαριστούμε όλους για την πρόσκληση και την συμμετοχή τους.
Αν κάποιο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε το αντίστοιχο δελτίο τύπου του συλλόγου εθελοντών «Entos-Ektos» εδώ:
https://www.facebook.com/entosektosvolunteersassociation/posts/665077933858218

Αρέσει σε %d bloggers: