ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 7ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης «ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΖΩΑ: ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ στον ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη 9 Ιουνίου 2017

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΖΩΑ: ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ στον ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

Την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Ιουνίου οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» επισκεφτήκαμε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης όπου παρουσιάσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε 214 παιδιά, από την πρώτη έως την έκτη τάξη.
Με την επίσκεψη μας στο εν λόγω σχολείο ολοκληρώσαμε με επιτυχία την παρουσίαση του προγράμματος για την φετινή σχολική χρονιά (2016-2017) στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ευχαριστούμε τον διευθυντή, κύριο Κατσαρό καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη» είναι δημιουργία της επίκουρης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας Anim. A.L., κυρίας Μαρίας Κοντού και έχει λάβει πανελλαδική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας μετά από αίτημα και ενέργειες της Π.Φ.Π.Ο..

Στα πλαίσια της φετινής παρουσίασης του προγράμματος, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών, ενημερώσαμε και ευαισθητοποιήσαμε σε ότι αφορά τα ζώα συντροφιάς, στο σύνολο τους 1100 μαθητές, σε 8 διαφορετικά σχολεία και δημοτικές εκδηλώσεις.

Η παρουσίαση του προγράμματος θα συνεχιστεί με τον ίδιο ενθουσιασμό από τους εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας αλλά και άλλων Δήμων. Ο στόχος μας, να ενημερωθούν όλο και περισσότερα παιδιά ότι αυτός ο πλανήτης δεν ανήκει μόνο στους ανθρώπους, ότι οφείλουμε τον σεβασμό και την αγάπη μας στα ζώα, είναι ευθύνη και έργο όλων μας.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Νεάπολης Συκεών, όλους τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την συνεργασία τους στο εθελοντικό μας έργο.

Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία μας, την Π.Φ.Π.Ο. στην οποία το «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» είναι μέλος από το 2013, για το έργο της και την ενωτική της δράση.

Όποιο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος στον Δήμο Νεάπολης Συκεών και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη νέα σχολικά χρονιά μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Καλό καλοκαίρι!

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

 

Αρέσει σε %d bloggers: