ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 9ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης «ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΖΩΑ: ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ στον ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πεύκα, 14 Απριλίου 2019

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» επισκεφτήκαμε
το 9ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης, όπου και παρουσιάσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Π.Φ.Π.Ο. «ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΖΩΑ: ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ στον ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ», που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Όπως κάθε φορά, ξεκινήσαμε ένα πρωινό, με την διάθεση για δυναμική παρουσίαση και ενημέρωση στα παιδιά, που είναι και ο στόχος του προγράμματος.
Φθάνοντας στο ραντεβού μας, οι εκπλήξεις ξεκίνησαν αντικρίζοντας ένα σχολείο γεμάτο χρώματα και ζωγραφιές με μηνύματα καλωσορίσματος και αισιοδοξίας,
ένα κτήριο που έμοιαζε σαν μια μικρή όαση ανάμεσα στις γκρίζες πολυκατοικίες της γειτονιάς.
Μπαίνοντας μας υποδέχτηκαν τα 40 περίπου νήπια, χωρισμένα σε δύο ομάδες, ντυμένα γατάκια και σκυλάκια.
Και οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν όταν τα βλέμματα μας έπεσαν στους χρωματιστούς, γεμάτες αφίσες ζώων τοίχους, οι οποίοι κάλυπταν την προώθηση των αναγκών, των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και της υπεύθυνης υιοθεσίας αυτών.
Υπεύθυνες για την φιλοζωική εκτός των άλλων, όμορφη εικόνα του σχολείου, οι δύο δασκάλες-νηπιαγωγοί τους, η Μαρία και η Σοφία Παγωνίδου.
Δύο έμπειρες γυναίκες εκπαιδευτικοί, που εδώ και χρόνια αγγίζουν με ευαισθησία και σωστή προσέγγιση τέτοια ευαίσθητα θέματα όπως τα αδέσποτα ζώα και καλλιεργούν την υπευθυνότητα σ΄ αυτήν την τρυφερή ηλικία των παιδιών, αποτελέσματα πολλής προσωπικής εργασίας.
Πριν την έναρξη του προγράμματος μας, απολαύσαμε υπέροχα μουσικοχορευτικά σκετς των παιδιών και χαρήκαμε με την προσέλευση πολλών γονέων που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Παιδάκια ηλικίας 5 και 6 ετών, τα οποία στην συνέχεια παρακολούθησαν το πρόγραμμα, έδωσαν απαντήσεις και έκαναν παρατηρήσεις αποδεικνύοντας με τις γνώσεις τους, την μέχρι τώρα σωστή εκπαίδευση τους.
Ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα με την παραλαβή των δώρων μας από τις δύο εκπαιδευτικούς και εκ μέρους όλων των παιδιών του σχολείου.

Ευχαριστούμε την Δημοτική Σύμβουλο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κ. Ειρήνη-Μαρία Παπαδάκη, για την σύσταση μας στο σχολείο, που μας τίμησε με την παρουσία και για την πολύτιμη βοήθεια της σε κάθε μας βήμα.
Ευχαριστούμε πολύ τις δύο εκπαιδευτικούς, την Μαρία και την Σοφία Παγωνίδου για την θερμή υποδοχή τους και την εξαιρετική δουλειά που προσφέρουν στο σχολείο.
Ευχαριστούμε τους γονείς που παρακολούθησαν το πρόγραμμα μας και φυσικά τους υπέροχους μικρούς μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου!

Αν κάποιο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr & frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

Αρέσει σε %d bloggers: