ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 2020.

Θέμα: “Προτάσεις του Φιλοζωικού Πολιτιστικού Σωματείου «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» για το 2019-2020”


Ενόψει της Δημοτικής Διαβούλευσης για την διαμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Νεάπολης-Συκεών για το 2020, το «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» προτείνει τα εξής:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΕΡΓΑ:
1. Δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου-Κλινική για περίθαλψη με δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας προς ανάρρωση των αδέσποτων ζώων, με σκοπό την επανένταξη τους. Δυνατότητα χρήσης του κι από δημότες-κηδεμόνες δεσποζόμενων ζώων οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
*Χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» (Πρόσκληση αριθμ.42256/3.6.2019).
2. Σύναψη σύμβασης του Δήμου μας και με δεύτερο κτηνίατρο ώστε να καλυφτούν έκτακτα και χειρουργικά περιστατικά καθώς και η απαιτούμενη νοσηλεία τους, σε 24ωρη βάση, όλες τις μέρες της εβδομάδας μέχρι την δημιουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου.
*Να συμπεριληφθεί η πρόταση στο Τεύχος Τεχνικών Προδιαγραφών.
3. Καταχώρηση με συνέπεια όλων των microchip των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας στο Υ.Π.Α.Α.Τ, γεγονός που δεν ολοκληρώνεται τακτικά έως τώρα.
4. Βελτίωση της λειτουργίας του γραφείου διαχείρισης-καταγραφής περιστατικών αδέσποτων ζώων και ενίσχυση του προσωπικού του.
5. Δημιουργία «Πάρκου Εκτόνωσης» για τα ζώα συντροφιάς στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας.
6. Τοποθέτηση ειδικών πινακίδων σε καίρια σημεία για τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων, με βάση τη νομοθεσία που αφορά για τα ζώα.
7. Ενίσχυση προς το αστυνομικό τμήμα του δήμου μας με ειδικούς ανιχνευτές(scanner) για τον έλεγχο των microchip.
8. Έκδοση κωδικού (κονδύλι) για τροφές προς σίτιση των αδέσποτων ζώων.
9. Έκδοση κωδικού (κονδύλι) για φάρμακα και σκευάσματα αποπαρισιτώσεων των αδέσποτων ζώων.
10. Επιπρόσθετες ποτίστρες-ταΐστρες σε διάφορα σημεία του Δήμου μας.
11. Αγορά τουλάχιστον 2 γατο-παγίδων και μιας σκυλο-παγίδας για την σύλληψη αδέσποτων ζώων.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΗ
1. Ενημέρωση των δημοτών για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τους, για την εφαρμογή του νόμου που αφορά την ευζωία των ζώων και με προώθηση του νέου ανανεωμένου ειδικού φυλλαδίου από τον Δήμο. Διανομή του σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.
2. Προώθηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Άνθρωποι και Ζώα, Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη» για την Πρωτοβάθμια και του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Άνθρωποι και Ζώα: Ίδιο Δικαίωμα στην Ζωή» για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προγράμματα της Π.Φ.Π.Ο., τα οποία φέρουν άδεια από το Υπουργείο Παιδείας.
3. Επανέκδοση αυτοκόλλητου υλικού και διανομή του για τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς που αφορά την υποχρέωση τους να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους στο περίπατο και να τα συνοδεύουν πάντα με ιμάντα.
4. Δημιουργία ειδικών βάσεων (stand) με σακουλάκια περισυλλογής των περιττωμάτων, στα πάρκα και σε καίρια σημεία (όπως Στρεμπενιώτη, Άλσος Δελασάλ, Άλσος Συκεών κλπ).
5. Μόνιμη παρουσίαση Φιλοζωικών θεμάτων και αγγελιών στο περιοδικό του Δήμου μας (Εκτός των Τειχών).
6. Ανάγκη αλλαγής του τρόπου εορτασμού του δήμου μας με την παύση χρήσης βεγγαλικών-πυροτεχνημάτων. Πρωτοποριακή πρόταση αντικατάστασης αυτών με projector- Laser οπτικών εφέ.


Η πρόεδρος του Σωματείου
Λεοντιάδου Σοφία


Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Νεάπολης Συκεών
E-mail: info@frontizofs.gr
& frontizofs@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309

Αρέσει σε %d bloggers: