Εξόχως ενδιαφέρουσα η Ημερίδα της ΠΦΠΟ με την συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ, των Εισαγγελικών, Δικαστικών και Πανεπιστημιακών Αρχών

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, με το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων να παραμένει αμείωτο και σε εγρήγορση μέχρι το τέλος, με εξαιρετικές ομιλίες από όλους τους ομιλητές, που ακουμπούσαν την καρδιά και την ουσία των υπό συζήτηση θεμάτων, ξετυλίχτηκε η Ημερίδα, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία μας με την συγκινητική και πάντα ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών των σωματείων μελών της, την καθοριστική και μεγίστης σημασίας συμβολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ βορείου και κεντρικής Ελλάδας, των Εισαγγελικών, Δικαστικών και Πανεπιστημιακών Αρχών.

Θέμα της Ημερίδας «Το Δικαιικό σύστημα στην χώρα μας, προβλήματα κατά την εφαρμογή του και ο ρόλος των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών»

Οι Αυτοδιοικητικές Αρχές και δη και οι Δημοτικές έλαμψαν δια της απουσίας τους με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, μολονότι το νομικό status στη χώρα μας χρεώνει την αρμοδιότητα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων κατά κύριο λόγο στις Δημοτικές Αρχές, γεγονός που επισημάνθηκε μετ επιτάσεως από τους Εισαγγελείς ομιλητές.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας τέθηκαν στο τραπέζι σημαντικές παράμετροι του υπό συζήτηση θέματος, έγιναν διασαφηνίσεις, που κάλυψαν ασάφειες της νομοθεσίας, ενώ κατατέθηκαν αξιόλογες απόψεις από το πολυπληθές κοινό.

Η ενημέρωση, η γνώση της νομοθεσίας, η απομυθοποίηση και αποστασιοποίηση από παρωχημένες απόψεις για τα ζώα, που δεν εδράζονται ούτε στην επιστήμη ούτε στις πολιτιστικές αξίες, είναι πραγματικά εργαλεία στα χέρια όλων μας γι αυτό και η Ομοσπονδία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου.

Η είδηση της Ημερίδας, που ανακοινώθηκε από την Αντεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης κα Ειρήνη Χρυσογιάννη, αφορούσε την επέκταση του θεσμού του Εισαγγελέα Προστασίας των Ζώων στη Θεσσαλονίκη αλλά και τη ρηξικέλευθη καινοτομία της ως άνω Εισαγγελίας Εφετών με την δημιουργία του θεσμού του Εποπτεύοντα Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων για τις κατά τόπους Εισαγγελίες της δικαιοδοσίας της.

Με την ευκαιρία της Ημερίδας εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας επισκέφτηκαν τις πόλεις της Κοζάνης και των Σερρών και συζήτησαν με όλες τις Αρχές, Αστυνομικές, Εισαγγελικές, Δημοτικές. Κτηνιατρικές κλπ, επισκέφτηκαν δε τα κυνοκομεία τους.

Οι συζητήσεις και τα συμπεράσματα από τις συναντήσεις αυτές θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο.

Αισθανόμαστε την πραγματική και ειλικρινή ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Γενικό Αστυνομικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Μ. Καραμαλάκη καθώς και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχο κ. Θ. Σάνδρο αλλά και τον Ταξίαρχο κ. Κ. Ανεστίδη από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Και βεβαίως τον Αστυνόμο A’ κ. Σουλειμάν Νταχαμπρέ για την άψογη και πολύ φιλική συνεργασία μας σε όλα τα στάδια της διοργάνωσης καθώς και την Αστυνόμο B’ κα. Β. Μεταξιώτου για την εξαιρετική καθόλα ομιλία της.

Τον Πανεπιστημιακό Δάσκαλο κ. Α. Ντινόπουλο που με την ομιλία του για τον μύθο της μοναδικότητας του ανθρώπου έβαλε τις διαστάσεις μιας άλλης σύγχρονης και επιστημονικής αντίληψης για τα ζώα και τον άνθρωπο.

Και πρωτίστως την Αντεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης κα Ε. Χρυσογιάννη, τον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου και ειδικό σε θέματα ρατσιστικής βίας κ. Ε. Θεοφανίδη και τον Πρωτοδίκη Θεσσαλονίκης κ. Χ. Τριανταφυλλίδη, που με τις ομιλίες τους φώτισαν πολλές πτυχές της νομοθεσίας για τα ζώα και μας όπλισαν όλους με νέες γνώσεις χρήσιμες για το εθελοντικό αλλά και γνωστικό μας αντικείμενο.

Τον Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο κ. Κ. Χρυσόγονο που στηρίζει πάντα την Διεπιστημονική ομάδα Πανεπιστημιακών της ΠΦΠΟ, τον Βουλευτή Β Θεσσαλονίκης της Ν.Δ κ. Θ. Καράογλου, την ανεξάρτητο Βουλευτή Β Θεσσαλονίκης κα Κ. Μάρκου που μας τίμησαν πραγματικά με την παρουσία τους.

Στην Ημερίδα από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έδωσαν το παρόν και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κ. Βοργιαζίδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Σιδηρόπουλος, η κα. Α. Παπαγεωργίου εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Γ. Βαμβακάς από το Τμήμα Κτηνιατρικής Αντίληψης της Περιφέρειας Μακεδονίας, ο κ. Α. Λαζαρίδης Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Παύλου Μελά, η κα Ειρήνη-Μαρία Παπαδάκη, εκπρόσωπος του Δήμου Νεάπολης-Σικυών.

Επίσης παρευρέθηκαν η κα Μ. Γαλάτελη Αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, η Ειρηνοδίκης Α’ Θεσσαλονίκης κα. Χ. Χριστοφίδου και ο κ. Ηλίας Τουλίγκος Εφέτης Λάρισας.

Ειδική μνεία θα θέλαμε να κάνουμε στους υπέροχους πολίτες της Θεσσαλονίκης που ασχολούνται με την Προστασία και τα Δικαιώματα των Ζώων, οι οποίοι αγκάλιασαν την προσπάθειά μας αλλά και να εκφράσουμε την μεγάλη συγκίνησή μας για τα μοναδικά μέλη –εθελοντές των Σωματείων μας, που ήλθαν από κάθε άκρη της Βόρειας Ελλάδας να ενημερωθούν και να συναντηθούμε όλοι μαζί.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, Royal Canin, Aegean, Pro Seminars, SPECTRA Business Offices, Amazonios Pet Shop, το εστιατόριο “Το γιόμα” και το BrosDogs.

Η Ομοσπονδία μας δίνει για μια ακόμη φορά την υπόσχεση, ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, την ίδια ανιδιοτελή προσφορά και τον ίδιο σεβασμό προς τα ζώα και τον συνάνθρωπό μας, τον εθελοντικό αγώνα της για την ανάδειξη και κατοχύρωση των βασικών δικαιωμάτων τους στην Ζωή και την Ελευθερία.

Γιατί η ζωή είναι μια, μοναδική και πολύτιμη για κάθε πλάσμα το δε συλλογικό και ατομικό αγαθό της ελευθερίας αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εμβίου.

H Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
και
τα Φιλοζωικά Σωματεία–μέλη της στην Βόρεια Ελλάδα

Χαιρετισμό απηύθυναν οι παρακάτω:

Ο Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος κ. Μιχάλης Καραμαλάκης
Ο Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας
Αντιστράτηγος κ. Μιχάλης Καραμαλάκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Ανεστίδης από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης
Ο Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Ανεστίδης από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνος Χρυσόγονος
Ο Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνος Χρυσόγονος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Ανεξάρτητη Βουλευτης Β Θεσσαλονίκης κα. Kατερίνα Μάρκου
Η Ανεξάρτητη Βουλευτης Β Θεσσαλονίκης κα. Kατερίνα Μάρκου

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Θεόδωρος Καράογλου
Ο Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Θεόδωρος Καράογλου

 

 

 

 

 

 

 

 
Η Παρέμβαση της Προέδρου της ΠΦΠΟ κα. Μπομπολάκη

Η Πρόεδρος της ΠΦΠΟ κας. Νατάσα Μπομπολάκη

Ομιλητές:

Ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου και ειδικός σε θέματα ρατσιστικής βίας κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης
Ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου και ειδικός σε θέματα ρατσιστικής βίας κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Τριανταφυλλίδης
Ο Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Τριανταφυλλίδης

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης κα. Eιρήνη Χρυσογιάννη
Η Αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης κα. Eιρήνη Χρυσογιάννη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2288
Ο καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ κ. Αθανάσιος Ντινόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2299
Η αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Αστυνόμος Β΄ κα. Βασιλική Μεταξιώτου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τους παράγοντες που συντέλεσαν στην διοργάνωση της ημερίδας ευχαρίστησαν οι παρακάτω:

2192
Η Γραμματέας της ΠΦΠΟ και Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου “Ζωφόρος” του Δήμου Ηρακλείου, κα. Μαρία Χουστουλάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου “Φροντίζω” του Δήμου Πεύκων Θεσσαλονίκης, κα. Σοφία Λεοντιάδου
Η Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου “Φροντίζω” του Δήμου Πεύκων Θεσσαλονίκης,
κα. Σοφία Λεοντιάδου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου “Αγάπη” του Δήμου Πυλαίας, κα. Ιζαμπέλα Μποτονάκη
Η Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου “Αγάπη” του Δήμου Πυλαίας,
κα. Ιζαμπέλα Μποτονάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου “Αγγίζωο” του Δήμου Κοζάνης, κ. Σάκης Πατιός
Ο Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου “Αγγίζωο” του Δήμου Κοζάνης,
κ. Σάκης Πατιός

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στιγμιότυπα από την Ημερίδα

Αρέσει σε %d bloggers: