Αγέλη αδέσποτων ζώων στο σούπερ μάρκετ «Μασούτης» στα Πεύκα

Αγέλη αδέσποτων ζώων στο σούπερ μάρκετ «Μασούτης» στα Πεύκα
Σχετικά με την αγέλη που βρίσκεται δίπλα στο Σούπερ Μάρκετ Μασούτης, επί της οδού Παπανικολάου στα Πεύκα. 
Ως εθελοντές έχουμε επισημάνει στον Δήμο Νεάπολης Συκεών εδώ και καιρό την ανάγκη στείρωσης, εμβολιασμού και τοποθέτησης microchip στα συγκεκριμένα ζώα. 
Πρόκειται για 7 ενήλικα μεσαίου – μεγάλου μεγέθους σκυλιά.
Τα ζώα έχουν ” οικειοποιηθεί ” τον συγκεκριμένο χώρο δίπλα στον Μασούτη, καθώς έχουν εύκολη πρόσβαση στους κάδους απορριμμάτων του Σούπερ μάρκετ όπου καθημερινά βρίσκουν φαγητό. 
Παράλληλα ταΐζονται από περαστικούς.
Πρόσφατα το ένα μαύρο αστείρωτο θηλυκό ζώο γέννησε στον ίδιο χώρο 10 κουτάβια ηλικίας περίπου 20-30 ημερών. 
Δυστυχώς σχεδόν όλα τα ζώα φοβούνται να πλησιάσουν τους ανθρώπους με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τα πιάσουμε εύκολα.
Έχουμε ήδη καταστρώσει σχέδιο πιθανού τρόπου ” σύλληψης” αυτών με την βοήθεια και άλλων εθελοντών.
Για την υλοποίηση αυτού θα χρειαστούμε υλικά, σύρμα περίφραξης ύψους 1,20 μήκους περίπου 12 μέτρων και 9 τουλάχιστον σιδερογωνιές προκειμένου να γίνει μια περίφραξη. 
Σήμερα 27/2/2015 ενημερώθηκαν από την πρόεδρο του σωματείου μας Κα Λεοντιάδου Σοφία οι αντιδήμαρχοι Κος Α. Σιμητόπουλος και Κος Γκατζές Σ. οι οποίοι και πρόθυμα δέχτηκαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. 
Επίσης ενήμερος είναι και ο κτηνίατρος του Δήμου μας Κος Στεφανίδης.
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να θέσουμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων του Δήμου μας.
Το υπάρχον πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων καλύπτει μόνο τα απολύτως αναγκαία, όπως στειρώσεις, εμβολιασμούς και ηλεκτρονική σήμανση. Άραγε είναι πλέον η κατάλληλη ώρα να αναθεωρήσουμε απόψεις του “το πρόγραμμα δουλεύει”;
Μήπως πρέπει να γίνουν κάποιες προσθήκες, αγορές και αλλαγές έτσι ώστε το πρόγραμμα να γίνει πιο ολοκληρωμένο και να μπορεί να λειτουργεί ακόμη και χωρίς την ανάγκη για βοήθεια από εθελοντές;
Εργαλεία όπως παγίδα σκύλου και γάτας, box (κλουβιά μεταφοράς), λάσο σύλληψης ζώου, είναι απολύτως απαραίτητα για την περισυλλογή φοβικών ζώων.
Πρώτα πως διαχειρίζεται ο Δήμος τέτοια περιστατικά? Χωρίς την εθελοντική βοήθεια και την οργάνωση που απαιτείται πως θα ήταν δυνατό να δοθεί λύση σε τέτοια προβλήματα? Οι εθελοντές έχουν διάθεση να βοηθήσουν, δεν διαθέτουν μέσα και εργαλεία για τέτοιες περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη αγέλη.
Δεύτερον τι θα απογίνουν τα δέκα κουτάβια που σύντομα θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στον κεντρικό δρόμο των Πεύκων, να τραυματίζονται ή να σκοτώνονται από τα αυτοκίνητα? 
Όπως είναι σαφές, δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο ένα πρόγραμμα ενός τόσο μεγάλου Δήμου χωρίς την κατάλληλη υποδομή.
Καθώς ως εθελοντές δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις ζητούμε από τον Δήμο μας στο μέλλον να περιλάβει στο πρόγραμμα του και τέτοιου είδους μέριμνα.

Μετά τιμής
Το Δ.Σ

Αρέσει σε %d bloggers: