Διαβούλευση

logo-frontizo31

Προς το Δήμο Νεάπολης-Συκεών
Υπόψιν
Δημάρχου κ. Σίμου Δανιηλίδη

 

 

 

Το φιλοζωικό σωματείο «ΦΡΟΝΤΊΖΩ» των Πεύκων βρίσκεται στην ενεργό εθελοντική δράση από τον Φεβρουάριο του 2012. Από την αρχή της ιδρύσεως μας έως και σήμερα, σκοπός μας είναι να η σωστή ευζωία των ζώων συντροφιάς κι όχι μόνο.
Γνωρίζοντας το μεγάλο θέμα της μάστιγας των αδέσποτων ζώων στην χώρα μας και ειδικότερα στον Δήμο όπου ανήκουμε, οι στόχοι μας εκτός των άλλων είναι:
-Να περιοριστεί έως να εξαλειφθεί άμεσα ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων ζώων, με στειρώσεις και υιοθεσίες και να εξασφαλιστεί ότι προϋποθέτει την φροντίδα τους (περίθαλψη, νοσηλεία, εμβολιασμοί κτλ).
-Να ενημερωθεί ο κάθε πολίτης, δημότης και κάτοικος του Δήμου μας για τις υποχρεώσεις του απέναντι στα ζώα και να λειτουργήσει άμεσα η εφαρμογή του νόμου 4039/12 έτσι ώστε να σταματήσει εκτός των άλλων το φαινόμενο «εγκατάλειψη» του ζώου.
-Να σταματήσουμε, με την βοήθεια της αστυνομίας και την συμπαράσταση του Δήμου την κακοποίηση και την παραμέληση των δεσποζόμενων ζώων από τους ιδιοκτήτες κι αναδόχους, αλλά και την κακοποίηση και την δολοφονία των αδέσποτων με διάφορα κι επικίνδυνα και για τη δημόσια υγεία, μέσα (π.χ. ισχυρά δηλητήρια) .
Λαμβάνοντας αυτά υπόψη και γνωρίζοντας τον υπερπληθυσμό και τα προβλήματα των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας και σε όλον τον Δήμο, πρέπει να καταλάβετε ότι παρόλο που «λειτουργεί» το πακέτο διαχείρισης των ζώων συντροφιάς, είναι στατιστικά και ουσιαστικά ανεπαρκές για τα σημερινά δεδομένα. Τα ποσά, ειδικά τα φετινά που δόθηκαν είναι αδύνατον να καλύψουν και να βοηθήσουν τα άπειρα προβλήματα και τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων.
Ανά καιρούς και με διάφορες επιστολές προς και συναντήσεις με υπεύθυνους φορείς του Δήμου μας, κάναμε ως σωματείο, τις προτάσεις μας και τις προθέσεις μας ξεκάθαρες.
Αναγνωρίζουμε βέβαια τις προσπάθειες του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Δημάρχου κ. Δανιηλίδη για συνεργασία και επίλυση των πολλών θεμάτων και προβλημάτων που αφορούν τα ζώα.
Με γνώμονα το νόμο 4039/12 και όλες τις τελευταίες εγκυκλίους και τροποποιήσεις που τον αφορούν, πιστεύουμε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη και ομαδική προσπάθεια και δουλειά καθώς και αύξηση του οικονομικού πακέτου που αφορά το πρόγραμμα μείωσης και εξυγίανσης των αδέσποτων ζώων.
Ανακεφαλαιώνοντας, προτείνουμε οικονομικό πακέτο που δεν θα λύσει οριστικά αλλά θα βοηθήσει άμεσα και αντικειμενικά την εφαρμογή του προγράμματος, της τάξεως των είκοσι χιλιάδων ευρώ ανά δημοτική ενότητα. Δηλαδή στο σύνολο εξήντα χιλιάδες ευρώ για τις τέσσερις ενότητες του Δήμου μας.
Να λάβετε επίσης υπόψη ότι και η ενότητα του Αγ. Παύλου είναι περιοχή στην οποία υπάρχουν πολλά αδέσποτα. Πολλές από τις καταγγελίες που έρχονται στο Δήμο και στο σωματείο μας, προέρχονται από εκεί. Μπορείτε να το διαπιστώσετε διασταυρώνοντας τις καταγραφές που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια.
Ελπίζοντας σε ουσιαστική συνεργασία , αναμένουμε τα καλύτερα.
Εξάλλου, το «ΦΡΟΝΤΊΖΩ» το έχει δηλώσει:
«Όλοι μαζί, μπορούμε…»

Το Δ.Σ.

Αρέσει σε %d bloggers: