Οι ανάγκες μας

logo-frontizo31

                                                                               Πεύκα 29/5/2013

                                                                     Κοιν. προς :
Αντιδήμαρχο κο. Σιμιτόπουλο Α.
Αντιδήμαρχο κο. Τσακιρίδη Τ.

Υπόψιν
Δημάρχου Δανιηλίδη Σίμου

Έντιμε κύριε δήμαρχε,
Ως νόμιμοι εκπρόσωποι του φιλοζωικού-πολιτιστικού σωματείου ‘’ΦΡΟΝΤΙΖΩ’’ με έδρα τον δήμο Νεάπολης-Συκεών σας γνωστοποιούμε τις ανάγκες μας.
Ίδρυση και λειτουργεία δημοτικού ή διαδημοτικού κτηνιατρείου-καταφύγιου (20-50 θέσεων) αδέσποτων ζώων συντροφιάς όπως ορίζει ο νόμος 4039/2012 επιτρεπόμενης της συνεργασίας με φιλοζωικά σωματεία. Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελούν χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης και η ίδρυση και λειτουργία τους διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήματα ζώων του ν.604/1977 και του π.δ.463/1978.

α) Πλήρη συνεργασία και άμεση ανταπόκριση της δημοτικής αστυνομίας σε παραβάσεις που αφορούν τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, καταγγελίες κακοποίησης, εγκατάλειψης και δηλητηρίασης ζώων καθώς και την επιβολή προστίμων όπως ορίζει ο νόμος 4039/2012.

β) έκδοση και διανομή έντυπου υλικού προς ενημέρωση των δημοτών μας για τα δικαιώματα των αδέσποτων και δεσποζόντων ζώων συντροφιάς και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.
Το σωματείο μας προτίθεται να πραγματοποιήσει επιμορφωτικό σεμινάριο προς τη δημοτική αστυνομία για την διευκρίνιση του νέου νόμου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ

Επικοινωνία frontizofs@gmail.com

Αρέσει σε %d bloggers: