Προς διευκρίνιση και συζήτηση τα παρακάτω θέματα-ερωτήματα

logo-frontizo31

 

Προς: Δήμο Νεάπολης Συκεών

Υπόψη: Αντιδημάρχου

  Γκατζέ Στέλιου

 

Το φιλοζωικό σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ” Πεύκων στα πλαίσια μιας καλής και γόνιμης συνεργασίας με το Δήμο Νεάπολης-Συκεών θέτει προς διευκρίνιση και συζήτηση τα παρακάτω θέματα-ερωτήματα:

ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γνωρίζετε ότι η 5μελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων έχει την αρμοδιότητα να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την διαχείριση των αδέσποτων ζώων και ορίζεται από το νόμο 4039/12(άρθρο 9, παρ. 12). Γιατί δεν έχει συσταθεί;
2. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σας εσωκλείουμε υπόδειγμα βεβαίωσης την οποία αφού μελετήσετε και διαμορφώσετε κατά την κρίση σας, θα σας παρακαλούσαμε να μας αποστείλετε ή να μας παραδώσετε κατ΄ ιδίαν. 4039/12 (άρθρο 9, παρ. 1)

  1. ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Βάση του νόμου 4039/12 (άρθρο 9, παρ. 10) και σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από την Π.Φ.Π.Ο. (Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία) αρκετοί Δήμοι ανά την χώρα μας έχουν δημιουργήσει κωδικούς για παροχή τροφών που διανέμονται αναλογικά για την σίτιση των αδέσποτων ζώων της εκάστοτε περιοχής.

  1. ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Το 2013 με επιστολή μας σας γνωστοποιήσαμε την ανάγκη έκδοσης και διανομής έντυπου υλικού προς ενημέρωση των δημοτών μας για τα δικαιώματα των αδέσποτων και δεσποζόντων ζώων συντροφιάς και τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς. Ως σήμερα αναμένουμε την διανομή του έντυπου.

  1. ΣΚΑΝΕΡ

Η δέσμευση του Δημάρχου μας και του Δήμου μας γενικότερα για προσφορά-δωρεά των συσκευών αναγνώρισης της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων προς τα αστυνομικά τμήματα του Δήμου μας. Έχουν παραδοθεί;

  1. ΣΕΙΧ ΣΟΥ-ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (εκκλησάκι)

Χρειάζεται άμεση επιχείρηση στειρώσεων και εμβολιασμών.
Οι παροδικές επιχειρήσεις με στειρώσεις του Δήμου, οι επίμονες αλλά όχι αρκετές στειρώσεις και περιθάλψεις εθελοντών δυστυχώς δεν επαρκούν.

  1. ΦΑΡΜΑΚΑ

Η δέσμευση του Δήμου μας για παροχή φαρμακευτικής βοήθειας είναι αναγκαία και ορίζεται από το νόμο 4039/12 (άρθρο 9, παρ. 4 και 10).
Στο τεύχος 132, του «Εκτός των τειχών» με τίτλο Σκάνερ, μικροτσίπ, φάρμακα και ποτίστρες για τα ζώα αναφέρεται ως πρόσφατη ενέργεια : …και η διάθεση φαρμάκων για τις ανάγκες του φιλοζωικού σωματείου «Φροντίζω». Ζητήσαμε με επιστολή άμεσα διορθωτική ανακοίνωση του άρθρου σας προς αποφυγή πλάνης των αναγνωστών. Για την διαχείριση τους και την κατανάλωση τους υπεύθυνος είναι ο επιβλέπων κτηνίατρος.
8. ΜΑΣΟΥΤΗΣ
Αντιμέτωποι με το πρόβλημα της αγέλης του Μασούτη ζητήσαμε επιχείρηση περισυλλογής των ζώων για στείρωση. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και έγιναν στειρώσεις. Ο ελεύθερος χώρος όμως δίνει καταφύγιο στην αγέλη γιατί βρίσκει εύκολη τροφή από τους κάδους του Σούπερ Μάρκετ με ωμά κρέατα. Τα παράπονα των δημοτών συνεχίζονται. Η μόνη λύση για να διασπαστεί η αγέλη και να απομακρυνθεί είναι η περίφραξη του χώρου από το Δήμο καθώς ο χώρος αυτός ανήκει στο Δήμο μας.
9. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Πλήρη συνεργασία και άμεση ανταπόκριση της αστυνομίας σε παραβάσεις που αφορούν τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, καταγγελίες κακοποίησης, εγκατάλειψης και δηλητηρίασης ζώων καθώς και την επιβολή προστίμων όπως ορίζει ο νόμος 4039/2012. Το σωματείο μας προτίθεται να πραγματοποιήσει επιμορφωτικό σεμινάριο προς την αστυνομία για την διευκρίνιση του νέου νόμου.
10. ΑΝΤΑΛΑΓΗ MICROCHIP ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Με αφορμή τον εντοπισμό αδέσποτου ζώου με αριθ.microchip από γειτονικό Δήμο που επανατοποθετήθηκε στο δικό μας Δήμο και μάλιστα αστείρωτο η ανταλλαγή microchip θα ήταν χρήσιμη ώστε να μην παρουσιάζονται κρούσματα ανεξέλεγκτης επανατοποθέτησης ζώου στο μέλλον.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Το Δ.Σ. του σωματείου

Αρέσει σε %d bloggers: