Η αγάπη μεταμορφώνει !

Πότε άραγε νιώθουν ικανοποίηση οι εθελοντές των ζώων; Πότε είναι γεμάτη η ψυχή τους ώστε με μιας να ξεχνούν τον αγώνα που δίνουν καθημερινά, τις ώρες που αφιερώνουν και την απαξίωση που βιώνουν πολλές φορές για αυτό που κάνουν; Πότε πιστεύουν ότι η αγάπη μεταμορφώνει;

Η Βέλβετ ένα ακόμα θύμα τροχαίου στον περιφερειακό, περισυλλέχτηκε από εθελοντές του “Φροντίζω” χειρουργήθηκε και φιλοξενήθηκε για πολύ καιρό σε ξενοδοχείο ζώων. Απίθανο να υιοθετηθεί … δεν ήταν μικρόσωμη και χαριτωμένη και επιπλέον το πόδι που χειρουργήθηκε δεν ήταν λειτουργικό αλλά το χρησιμοποιούσε σαν πατερίτσα … απίθανο, λέγαμε ξανά και ξανά κάθε φορά που την κοινοποιούσαμε, ελάχιστες οι πιθανότητες να βρει σπίτι ένα φοβικό ζώο.
Ο καιρός περνούσε και η ελπίδα έσβηνε … όταν μια μέρα χτύπησε το τηλέφωνο γεμάτοι έκπληξη ακούσαμε ότι θέλουν να υιοθετήσουν την Βέλβετ.
Είναι πολύ φοβικό ζώο εξηγήσαμε, δεν πατάει καλά το πόδι της, θα είναι πολύ δύσκολη η συμβιώσει μαζί της, θέλει πολύ δουλειά και υπομονή. θέλουμε να προσπαθήσουμε, θέλουμε να υιοθετήσουμε ένα ζώο που έχει ανάγκη, την ερωτευτήκαμε μας είπαν και μας συγκίνησαν με την ευαισθησία τους.
Έτσι μετά από λίγες μέρες η Βέλβετ συνάντησε στην οικογένεια της. Κρύφτηκε σε μια γωνιά του σπιτιού δεν κουνήθηκε και δεν έφαγε καθόλου για μέρες και με την πρώτη ευκαιρία το έσκασε. Την βλέπαμε αλλά δεν μπορούσαμε να την πιάσουμε, δεν μας πλησίαζε. Δεν ήξερε τι πάει να πει αγάπη, πως είναι να ζεις σε σπίτι με ανθρώπους, να σε νοιάζονται. Για μέρες περιπλανιόταν και κρυβόταν στους θάμνους, όταν μετά από επίμονες προσπάθειες που καταβάλαμε και κυρίως οι άνθρωποι που την υιοθέτησαν χώθηκε στο σπίτι και έκτοτε έμεινε.
Δούλεψαν πολύ μαζί της για να ξεπεράσει τις φοβίες της και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν.
Τώρα ύστερα από πολύ καιρό η Βέλβετ νιώθει ασφάλεια, νιώθει ότι την αγαπούν και χωρίς φόβο πλέον χαίρεται το παιχνίδι και τα χάδια που της προσφέρονται απλόχερα.
Ναι, με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι η αγάπη μεταμορφώνει. Ξεπερνά όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες και τότε τα συναισθήματα είναι άπειρα … ικανοποίηση που ένα ζώο σώθηκε από βέβαιο θάνατο, χαρά που κατάφερε να ξεπεράσει τις φοβίες του και ζει ευτυχισμένο.

Όταν η αγάπη μεταμορφώνει … η ψυχή μας είναι γεμάτη.
Γ.Ν

Αρέσει σε %d bloggers: