Το σκυλί μας έφταιγε…

Το σκυλί μας έφταιγε….

Οργή, αγανάκτηση και φόβος είναι μερικά από τα συναισθήματα μου.
Αφορμή πρωινή το τηλεφώνημα μιας εκπαιδευτικού (θα υποθέσω, αφού δεν συστήθηκε) που τηλεφωνούσε από το Γυμνάσιο Πεύκων.
Η ευγενική κυρία μου είπε πως ένα σκυλί – αδέσποτο του Δήμου μας- ήταν μέσα στην αυλή του Γυμνασίου και ήθελε να απομακρυνθεί καθώς υπήρχαν παράπονα από γονείς και κάποια παιδιά.
Μου κίνησε το ενδιαφέρον η φράση της “το βγάζουμε έξω και αυτό ξαναμπαίνει”.
Αναρωτήθηκα πως μπαίνει άραγε…
Αφού της εξήγησα πως το ζώο είναι νεαρό αρσενικό, φιλικό, στειρωμένο, με αριθμό τσιπ και εμβολιασμένο με ταυτότητα του Δήμου Νεάπολης Συκεών και πως γνωρίζουμε πως αρκετοί μαθητές το ταΐζουν έξω από το σχολείο, την παρέπεμψα και στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου μας.
Πήγα αμέσως στο Γυμνάσιο και εντόπισα τον σκύλο να κόβει βόλτες μέσα στην αυλή.
Μαθητές την ώρα εκείνη δεν υπήρχαν έξω αφού ήταν ώρα μαθήματος.
Ελέγχω την πλαϊνή πόρτα του σχολείου, κλειστή με λουκέτο.
Ελέγχω την κεντρική πόρτα του σχολείου, επίσης κλειστή με λουκέτο.
Χτυπάει το κουδούνι και οι 500 μαθητές του Γυμνασίου ξεχύνονται στην αυλή.
Μερικοί αδιαφορούν, μερικοί το διώχνουν με “ουστ” και χτύπημα του ποδιού τους και μερικοί το ταΐζουν.
Με έκπληξη βλέπω μια παρέα μαθητών να περνάει ανάμεσα από άνοιγμα στα κάγκελα του σχολείου δίπλα στην κεντρική πόρτα και μια άλλη παρέα που προφανώς έλειπε από το σχολείο πριν να επιστρέφει με τον ίδιο τρόπο!!!
100 μέτρα από την κεντρική πύλη του σχολείου, έχουν αφαιρεθεί δυο κάγκελα επιτρέποντας έτσι σε όποιον επιθυμεί να μπαινοβγαίνει ανενόχλητος στο σχολείο όλες τις ώρες!!
Φυσικά ο καημένος ο σκύλος δεν γνώριζε πως η είσοδος σε αυτόν και μόνο απαγορεύεται.
Τα κάγκελα πιθανόν να αφαιρέθηκαν στην τελευταία κατάληψη του σχολείου…

Ρωτώ λοιπόν : Πάμε καλά???? Σε Γυμνάσιο, που υποτίθεται πως επιβάλλεται να υπάρχει μια στοιχειώδη φύλαξη να μπαινοβγαίνουν μαθητές, μα κυρίως ανενόχλητος και απαρατήρητος να μπαίνει οποιοσδήποτε?? Ο παιδόφιλος, ο έμπορος ναρκωτικών, ο κάθε ανώμαλος που κυκλοφορεί ελεύθερος και να διαμαρτυρόμαστε για το σκυλάκι????

Γονείς των παιδιών αυτών, προσέξτε τα παιδιά σας γιατί από τον σκύλο δεν κινδυνεύουν, κινδυνεύουν όμως από άλλα για τα οποία με λύπη μου διαπίστωσα πως ουδείς ενδιαφέρεται.
Γιατί αν υπήρχε ενδιαφέρον η “παράνομη” αυτή πόρτα στην αυλή του σχολείου θα είχε ήδη κλείσει ή θα φυλαγότανε.

“Το σκυλάκι που συνηθίζει να μπαίνει στο σχολείο είναι ο “κομμένη ουρά”, ένα ζώο που βρέθηκε βάναυσα κακοποιημένο από άνθρωπο πριν ένα μήνα περίπου, αφού με τσεκούρι ή μπαλτά του είχαν αφαιρέσει την ουρά ανοίγοντας του μια μεγάλη πληγή πίσω. Μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο του Δήμου μας, ράφτηκε, στειρώθηκε, εμβολιάστηκε, τσιπαρίστηκε, νοσηλεύτηκε και στην συνέχεια επανατοποθετήθηκε όπως ορίζει ο νόμος 4039/12.
Είναι ένα γλυκύτατο νεαρό ζώο που αποζητά την ανθρώπινη επαφή. Έτσι άλλωστε οι σκύλοι δείχνουν την υπεροχή τους και την άδολη αγάπη τους παρά τα όσα πέρασε”
Αν ενδιαφέρεστε να τον υιοθετήσετε παρακαλούμε επικοινωνήστε με το σωματείο μας ή τον Δήμο μας.
Το ζώο αυτό, όπως και όλα τα αδέσποτα προστατεύονται και είναι υπό την ευθύνη του Δήμου σε συνεργασία με τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία.

Η εθελόντρια του “Φροντίζω”
Λεοντιάδου Σοφία

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: