Το προφίλ του σωματείου μας

Το «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» είναι ένα φιλοζωικό πολιτιστικό σωματείου που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012 με την εγκεκριμένη από το Μονομελές Πρωτοδικείο 9216/2012 απόφαση.
Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο, του οποίου η λειτουργία βασίζεται στις συνδρομές και εισφορές των μελών του καθώς και στις δωρεές τρίτων, χωρίς να χρηματοδοτείται από κανέναν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα μικρό αλλά αποτελεσματικό δίκτυο εθελοντών και επικεντρωθήκαμε στον στόχο μας, την φροντίδα, την προστασία και την προάσπιση των δικαιωμάτων των αδέσποτων ζώων και όχι μόνο, με δράσεις όπως:

 • Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, με εκδηλώσεις, ενημερωτικά φυλλάδια, ημερίδες και άλλα.
 • Η υποστήριξη για ορθή ζωοφιλική εκπαίδευση και εξοικείωση των παιδιών, ώστε να μάθουν να προσεγγίζουν και να φροντίζουν σωστά τα ζώα.
 • Η παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος με υπουργική άδεια που αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης και σε κοντινούς νομούς, έχοντας γνώμονα ότι η παιδεία ξεκινάει από το σχολείο.
 • Η παρέμβαση και βοήθεια περιστατικών που χρήζουν ανάγκης παρόλο που δεν διαθέτουμε καταφύγιο. Ανταποκρινόμαστε σε όσα περισσότερα μπορούμε, προωθώντας τα για υιοθεσία με κάθε νόμιμο και υπεύθυνο τρόπο. Κάθε ζώο που υιοθετείται μέσω του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» φέρει αριθμό ηλεκτρονικής ταυτότητας ο οποίος καταχωρείται άμεσα στα στοιχεία του νέου κηδεμόνα, είναι υγιές, στειρωμένο και εμβολιασμένο. Σε περιπτώσεις κουταβιών, ο νέος κηδεμόνας δεσμεύεται με την στείρωση αυτού στην κατάλληλα ηλικία.
 • Η παρέμβαση περιπτώσεων κακοποίησης ζώων, με καθοδήγηση, υποστήριξη και παροχή νομικών συμβουλών.
 • Οι συστηματικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων με σκοπό την μείωση του αδέσποτου πληθυσμού και την αντικατάσταση του με ένα νέο ελεγχόμενο και υγιή πληθυσμό ζώων. Οι στειρώσεις πραγματοποιούνται είτε δωρεάν μέσω του προγράμματος του δήμου, είτε εθελοντικά μέσω του σωματείου μας, σε έκτακτες περιπτώσεις.
 • Η ορθή και συνεχόμενη λειτουργία του προγράμματος περίθαλψης αδέσποτων ζώων του δήμου μας, με την ενεργή συμμετοχή μας και με την κατάθεση νόμιμων προτάσεων για την βελτίωση του.
 • Η παροχή τροφών και φαρμάκων όταν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, σε όσα ζώα έχουν ανάγκη.

Η ομάδα δράσης μας λειτουργεί κατά κύριο λόγο στα Πεύκα της Νεάπολης-Συκεών και το σωματείο μας αποτελείται αποκλειστικά από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.
Σας προσκαλούμε να μας γνωρίσετε και να μας υποστηρίξετε, παρακολουθώντας το έργο μας στην ιστοσελίδα μας www.frontizofs.gr
καθώς και στην σελίδα μας στο Facebook www.facebook.com/frontizw.filozwiko.swmateio

Στην προσπάθεια μας αυτή, με σκοπό την προστασία και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων με κάθε νόμιμο και ακτιβιστικό τρόπο, το «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» από το 2013 είναι μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας  Π.Φ.Π.Ο. www.pfpo.gr

Οι ανάγκες μας:

 • Χρειαζόμαστε νέους εθελοντές, που με την καθοδήγηση μας θα γίνουν αποτελεσματικοί κρίκοι στην αλυσίδα μας, σεβόμενοι πάντα τον εθελοντικό χρόνο του καθενός.
 • Χρειαζόμαστε νέα μέλη που μπορούν να βοηθούν το έργο μας. Η ετήσια συνδρομή μέλους είναι 20 ευρώ.
 • Βασιζόμενοι αποκλειστικά σ΄αυτό, δεχόμαστε δωρεές τρίτων και προσφέρουμε την δυνατότητα χορηγιών προς το σωματείο μας, μέσω της ιστοσελίδας μας.
 • Χρειαζόμαστε συχνά ανάδοχες οικογένειες με δυνατότητα φιλοξενία ενός ζώου για κάποιο χρονικό διάστημα έως ότου βρεθεί μόνιμη οικογένεια για να υιοθετηθεί.
 • Χρειαζόμαστε τροφές, φάρμακα, χάπια αποπαρασίτωσης, εμβόλια και αμπούλες για τα εξωτερικά παράσιτα. Επίσης περιλαίμια, λουριά-ιμάντες, μποξ μεταφοράς, κουβέρτες, μπολ σίτισης κτλ.

Φιλοζωικό Σωματείο «Φροντίζω» Πεύκα, Θεσσαλονίκη

btn_donateCC_LG

 

 

Τραπεζικός Λογαριασμός:
ALPHA BANK account: 713-002002-001655
IBAN: GR61 0140 7130 7130 0200 2001 655
SWIFT CODE (BIC): CRBAGRAA, Pefka branch (713)
Δικαιούχος: ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙΖΩ
PayPal: info@frontizofs.gr

Αρέσει σε %d bloggers: