Ρόζα

•16/2/17
“Έφυγε” χθες η γιαγιά Ρόζα.
Μακάρι όλα τα αδέσποτα ζώα να ένιωθαν την αγάπη και την φροντίδα που πήρε η Ρόζα ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό…
Ευχαριστούμε την οικογένεια της Ελένης γιατί έκανε τα αδύνατα δυνατά για χατήρι της.
Παρά το πλήθος εξετάσεων , ακτινογραφιών, χειρουργείου και φαρμάκων η κακοήθεια την διέλυσε πολύ σύντομα.
Η Ρόζα ήταν περίπου 12 χρονών.
Ζούσε σε μια γειτονιά που την αγαπούσαν και την φρόντιζαν με επιμέλεια καθημερινά.
Είχε χτυπηθεί στο παρελθόν από αυτοκίνητο, είχε πυροβοληθεί , είχε δει φίλους της να πεθαίνουν από φόλα.
Πονάμε….
Ας ξεκουραστεί πια…

•25/1/17
Η Ρόζα η γιαγιά έχει μια μεγάλη θέληση για ζωή…και εμείς δεν μπορέσαμε να την αφήσουμε αβοήθητη.
Σε επανέλεγχο που θελήσαμε να κάνουμε για την γενική κατάσταση της, βρεθήκαμε μπροστά σε καλές και κακές “εκπλήξεις”!
Πρώτα ως αδέσποτη τόσα χρόνια μας εντυπωσίασε καθώς δεν νοσούσε ούτε από Λεϊσμάνια, ούτε ερλίχεια, ούτε διροφυλλάρια!! Απίστευτο μετά από τόσα χρόνια στον δρόμο.
Η γενική αίματος έδειξε όμως χαμηλά αιμοπετάλια και αιματοκρίτη οριακό. Η ακτινογραφία στην λεκάνη της όμως αποκάλυψε και άλλα..
Με μια σειρά βιοχημικών που επαναλήφθηκαν μετά μια βδομάδα για νεφρά και συκώτι, υπερήχους και ακτινογραφίες βρέθηκε μια μάζα στην σπλήνα της.
Η απόφαση έπρεπε να παρθεί άμεσα, ή να χειρουργηθεί ή να αφεθεί με όσο χρόνο της απομένει.
Η Ρόζα όμως ζητούσε να γράψει και άλλα “χιλιόμετρα” ζωής ακόμη και εφόσον η υπέροχη Ελένη & ο Νίκος συμφώνησαν να την προσέχουν στα δύσκολα γεράματα της , επιλέξαμε την λύση του χειρουργείου.
Όλα πήγαν καλά, αφαιρέθηκε η σπλήνα της γεμάτη με κακοήθειες και αναρρώνει από χθες στο Κτηνιατρικό Κέντρο Πεύκων. Ήδη άρχισε να τρώει με όρεξη!
Αξίζει να αναφερθεί πως οι ακτινογραφίες στον θώρακα έδειξαν πως το ζώο είχε χτυπηθεί παλιότερα με αεροβόλο…είχε σκάγια μέσα της..
Αύριο θα βγει από το κτηνιατρείο και θα επιστρέψει στην αυλή που φιλοξενείται.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενισχύσετε την δράση μας και το συγκεκριμένο περιστατικό τα έξοδα του οποίου βαραίνουν αποκλειστικά εμάς τους εθελοντές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τραπεζικό λογαριασμό μας που αναγράφεται παρακάτω.

•Το δικό μας θαύμα το ζήσαμε την δεύτερη μέρα του 2017.
Αφού ο νέος χρόνος μας “πήρε” τον αδεσποτάκο Σήφη, έδωσε “ζωή ” στην αδέσποτη Ρόζα.
Δέκα περίπου χρονών η αδεσποτούλα Ρόζα του Γυμνασίου Πεύκων, φροντίζεται χρόνια από την γειτονιά της.
Λίγο πριν την ημέρα των Χριστουγέννων μας ειδοποίησαν πως δεν μπορεί πλέον να σηκωθεί και κλαίει. Είχε βρει καταφύγιο ,αφού σύρθηκε, στην αυλή – μπαλκόνι της οικογένειας του Νίκου και της Ελένης.
Με δυσκολίες πολλές, λόγω των ημερών, τελικά το ζώο μεταφέρθηκε μετά τις αργίες των Χριστουγέννων, μέσω του Δήμου, στον Κο Αγαθαγγελίδη όπου έγιναν ακτινογραφίες και εξέταστηκε. Είχε προηγηθεί εξέταση και από τον κτηνίατρο του Δήμου.
Σύμφωνα με την διάγνωση πάσχει από σύνδρομο της Ιππουρίδας, μια κατάσταση που προκαλεί πολύ πόνο και στην οξεία φάση που ήταν η Ρόζα είχαν παραλύσει και τα δυο πίσω πόδια της. Επίσης ουρούσε και αφόδευε πάνω της με αποτέλεσμα να κινδυνεύει από πληγές λόγω κατάκλισης και πνευμονικό οίδημα από την παρατεταμένη εισπνοή της αμμωνίας των ούρων της.
Λεπτομέρειες…θα πει κάποιος.
Για νοσηλεία ούτε λόγος αφού το ζώο για να ” σωθεί ” αρχικά έπρεπε να κουρευτεί για να δούμε τι πλήγες είχε από κάτω και να μπορέσει να αναπνεύσει και αυτό και εμείς που πεισμώσαμε να την βοηθήσουμε!
Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας την Ελένη Μίντσιου Pet family (https://www.facebook.com/petfamilythess/) που ανέλαβε το δύσκολο έργο να την κουρέψει …
3,5 ώρες κούρευε…το τσιβιασμένο τρίχωμα της ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, βρεγμένη από ούρα της ως τον λαιμό, κοιλιά και πόδια κολλημένα από κόμπους και κόπρανα …αδιανόητο για όλους μας.
Μετά από τόσες ώρες αποκαλύφθηκε η Ρόζα κάτω από την Ρόζα..λίγες πληγές μόνο ευτυχώς. Η μυρωδιά έμεινε στα ρουθούνια μας για μέρες. Ακολούθησε μπανάκι με αντισηπτικό και το ζώο ( και εμείς) αναπνεύσαμε τελικά !
Μέρος δεύτερο : η εξαιρετική οικογένεια του Νίκου και της Ελένης που δέχτηκαν όχι μόνο να την φιλοξενήσουν μα και να την φροντίσουν. Με πάνες, κορτιζόνη, σπρευ επουλωτικό και αντιβίωση που τους εφοδιάσαμε ( κτηνιατρικές οδηγίες) την κρατούν καθαρή και στεγνή σε έναν εξωτερικό χώρο που διαμορφώσανε ειδικά για χάρη της!
Όλοι μας αποφασίσαμε να της δώσουμε κάθε ευκαιρία να σηκωθεί και πάλι στα πόδια της.
Χθες η Ρόζα ΣΗΚΩΘΗΚΕ μετά από σχεδόν 10 μέρες! Σήμερα που την είδαμε δακρύσαμε…από χαρά. Μετά τον πόνο μας για τον χαμό του Σήφη, ήρθαν επιτέλους δάκρυα χαράς στα μάτια μας. Για την γιαγιά Ρόζα.💗
Για την ανθρωπιά που δεν χάθηκε από παντού.
Θα είμαστε δίπλα της όσο καλύτερα μπορούμε.
Γιατί η ζωή είναι δώρο.


Φιλοζωικό Σωματείο «Φροντίζω» Πεύκα, Θεσσαλονίκη
Tηλέφωνα επικοινωνίας:
6986063851, 6983739736, 6986097309
www.frontizofs.gr
e-mail: info@frontizofs.gr, frontizofs@gmail.com
PayPal: info@frontizofs.gr
Τραπεζικός λογαριασμός/ Bank account
ALPHA BANK account: 713-002002-001655
IBAN: GR61 0140 7130 7130 0200 2001 655
SWIFT CODE (BIC): CRBAGRAA, Pefka branch (713)
Δικαιούχος/ name : ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Frontizo animal welfare

Αρέσει σε %d bloggers: