Τέσσερα νεογέννητα κουταβάκια!

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, 10 η ώρα τη νύχτα και μετά από τηλεφώνημα που λάβαμε από διερχόμενη κάτοικο της οδού Κύπρου Νεάπολης, ήρθε η «κούτα-πεσκέσι».
Τέσσερα νεογέννητα στην κυριολεξία κουταβάκια, πατικωμένα στο «χαρτόκουτο της ανευθυνότητας».
Η ώρα βέβαια περασμένη, υπεύθυνος φορέας πουθενά και η γυναίκα αναζητά βοήθεια με ευαισθησία και αγωνία για τα πλάσματα, που αν αφεθούν εκεί, απλά θα πεθάνουν. Η κλήση στην τοπική κτηνίατρο την παρέπεμψε λέγοντας της ότι μόνο «αυτοί θα ανταποκριθούν». Και τέλος.
Νεαρή με μωρό παιδί η πρώτη, ξενύχτησε με την αγωνία των κουταβιών. Ωριμότερη η δεύτερη φρόντισε τα κουτάβια έως το πρωί και μας τα παρέδωσε ευχαριστώντας μας. Η βοήθεια τους; Μεγάλη φυσικά. Γιατί δεν γύρισαν την πλάτη, δεν έμειναν σε μια κλήση δηλώνοντας ότι τα είδαν.
Τα πήραν, τα φρόντισαν και αφού τα παραλάβαμε μας έδωσαν και δέκα ευρώ, συμμετοχή στα έξοδα τους για το πρώτο τους γάλα.
Είναι αυτό το κάτι που μπορεί ο καθένας μας να κάνει. Από λίγο.

Γιατί η κατάσταση δεν σώζεται μεμιάς.
Γιατί οι ανεύθυνοι και στυγνοί εγκληματίες θα συνεχίσουν να το κάνουν.
Είναι ευκολότερο γι΄ αυτούς να πετάξουν τα νεογέννητα αντί να στειρώσουν την σκυλίτσα τους. Πιο γρήγορη λύση και ανέξοδη ήταν να στερήσουν από την μάνα τα κουταβο-μωράκια της, προκαλώντας της απίστευτο σοκ από το στρες αποχωρισμού.
Σε αυτό το σημείο ζητούμε την παρατηρητικότητα όλων σας, αν στην περιοχή δείτε σκυλίτσα δεσποζόμενη με σημάδια πρόσφατης γέννας. Ρωτήστε για τα κουτάβια της, πιθανόν ο άθλιος που πέταξε τα 4 να έχει κρατήσει κάποια μωρά με την μάνα. ..ενημερώστε μας τηλεφωνικά.
Ευτυχώς η έκκληση μας για μαγικά χεράκια που αντέχουν στο ξενύχτι, βρήκε ανταπόκριση στην εθελόντρια Νάσια, έμπειρη “μανούλα” νεογέννητων τετράποδων!
Τα μικρούλικα, των οποίων η φροντίδα είναι απαιτητική καθώς θέλουν τάισμα καθε 2-3 ώρες και πολύ ζέστη, άρχισαν έτσι το ταξίδι της ζωής τους στην ανθρωποχώρα μας! Ευχαριστούμε θερμά την Νάσια για την υπερπροσπάθεια της❤️
Το ένα δυστυχώς δεν τα κατάφερε, τα άλλα 3 όμως συνεχίζουν το καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Διστακτικά θα πούμε πως πάνε καλά.
ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΧΕΡΙΑ τα πετάξαν, ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΧΕΡΙΑ παλεύουν να τα σώσουν.
Οξύμωρο και τραγικό..


Φιλοζωικό Σωματείο «Φροντίζω» Πεύκα, Θεσσαλονίκη
Tηλέφωνα επικοινωνίας:
6986063851, 6983739736, 6986097309
www.frontizofs.gr
e-mail: info@frontizofs.gr, frontizofs@gmail.com
PayPal: info@frontizofs.gr
Τραπεζικός λογαριασμός/ Bank account
ALPHA BANK account: 713-002002-001655
IBAN: GR61 0140 7130 7130 0200 2001 655
SWIFT CODE (BIC): CRBAGRAA, Pefka branch (713)
Δικαιούχος/ name : ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Frontizo animal welfare

Αρέσει σε %d bloggers: