Τα περιστατικά του “Φροντίζω”

Τα περιστατικά που έχει αναλάβει το σωματείο “Φροντίζω” είναι πολλά και με δυσκολία προσπαθεί να ανταπεξέλθει. Όταν όμως ένα ζώο στο δρόμο έχει ανάγκη δεν μπορείς να γυρίσεις το βλέμμα σου αλλού και να προσπεράσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί γίνεται μια σύντομη περιγραφή κάθε περιστατικού.

Η Μάρθα έκανε όλες τις εξετάσεις που χρειάστηκαν σήμερα 13/1/2015 για να έχουμε μια ξεκάθαρη κλινική εικόνα. Έχει πολύ χαμηλό αιματοκρίτη 30 και λεϊσμανίαση, ευτυχώς δεν έχουν πειραχτεί τα όργανα. Θα χρειαστεί άμεσα θεραπεία με  Milteforan 100ml και Zylapour.

Ο Τάσος 16/7/2014 χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο. Διαπιστώθηκε ότι έχει συντριπτικό κάταγμα κερκίδας και ωλένης στο μπροστά πόδι, το οποίο και χειρουργήθηκε άμεσα, με τοποθέτηση λάμας και 7 βίδες και την επόμενη μέρα έγινε το δυσκολότερο χειρουργείο πολλαπλών συντριπτικών καταγμάτων του μηριαίου οστού. Βρίσκετε σε ανάρρωση επί πληρωμή και όλο αυτό τον καιρό παρακολουθείτε από τους κτηνιάτρους. Θα χρειαστεί και άλλο χειρουργείο για να αφαιρεθούν τα καρφιά και οι λάμες για να μην τον πληγώνουν και όταν θα κριθεί από τους κτηνιάτρους πως είναι ασφαλές θα στειρωθεί.

Ο Ρας χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και στις 30/12/2014 μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο. Διαπιστώθηκε εγκάρσιο κάταγμα κνήμης,  και έγινε το χειρουργείο με τοποθέτηση λάμας. Βρίσκετε σε χώρο φιλοξενίας μέχρι να αναρρώσει.

Ο Tall χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και στις 5/1/2015 μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο. Διαπιστώθηκε ότι έχει σοβαρό σπάσιμο στο πίσω μηρό, χειρουργήθηκε και στη συνέχεια θα χρειαστεί να κάνει μια σειρά από φυσικοθεραπείες. Βρίσκετε σε ανάρρωση επί πληρωμή.

Η Joy στις 10/1/2015 μετά την βόλτα της επέστρεψε στη γειτονιά που φροντίζετε τραυματισμένη άσχημα. Με τραύμα στο πρόσθιο δεξί άκρο που φτάνει έως και το μυικό ιστό. Έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, ακτινογραφία θώρακα λόγω του ότι το τραύμα έφτανε έως το μήκος του πνεύμονα και συρραφή. Παίρνει αγωγή και χρειάζεται καλός καθαρισμός του τραύματος καθημερινά. Χρειάζεται να φιλοξενηθεί άμεσα καθώς το τραύμα της πρέπει να φροντίζεται καθημερινά.

Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε τα περιστατικά μας, μπορείτε:

  • να προσφέρετε φάρμακα
  • να στηρίξετε οικονομικά ένα περιστατικό
  • να φιλοξενήσετε ένα περιστατικό

ALPHA BANK account: 713-002101-008166, IBAN: GR25 0140 7130 7130 0210 1008 166, SWIFT CODE (BIC): CRBAGRAA, Pefka branch (713), Δικαιούχος: ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙΖΩ

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: