Φοίβος, ο γάτος που ξυλοκοπήθηκε!

Ενημέρωση 03/03/2021
Ο Φοίβος τρώει κανονικά κονσέρβα, όταν μένει μόνος του και σκεπασμένος.
Εύκολο για μας λοιπόν να του δώσουμε την αντιβίωση του για ακόμη 4 μέρες. Χθες 2/3 τον παραλάβαμε από το Κτηνιατρικό κέντρο Πεύκων όπου τον νοσηλεύαμε γιατί δεν έτρωγε.
Σας ευχαριστούμε για την στήριξη σας και θα ενημερώνουμε για την πρόοδο του! ❤️
 
Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου μας κάλεσε μια κοπέλα από Συκιές για περιστατικό κακοποίησης γάτας νωρίς το απόγευμα (4.30μμ)
Σύμφωνα με τα όσα είδε, κύριος που βγάζει βόλτα ένα λευκό μεγαλόσωμο σκύλο, χτυπούσε με ένα ξύλο αδέσποτο γάτο. Με την βιαιότητα που χτυπούσε ο άνθρωπος αυτός, αρχικά η κοπέλα πίστεψε πως χτυπούσε χόρτα. Όταν πλησίασε και αφού ο άνθρωπος είχε απομακρυνθεί είδε μια αιμόφυρτη γάτα που ακόμη ζούσε. Η κοπέλα έφυγε και μας τηλεφώνησε καθώς δεν μπορούσε να παραμείνει στο σημείο.
Λίγο αργότερα ευτυχώς μια κάτοικος της περιοχής μαζί με τον γιο της εντόπισαν τον γάτο και με τις οδηγίες μας τον μετέφεραν στον Στέφανο Στεφανίδη, τον συνεργαζόμενο με τον Δήμο κτηνίατρο. Από εκεί και λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού τον μετέφεραν στην κλινική Αγαθαγγελίδη. Ευχαριστούμε την Μάγδα και τον γιό της !🙏
Ο γάτος έχει κατάγματα λεκάνης (με εκτόπιση μηριαίου), σπασμένο κυνόδοντα και μώλωπες.
Την Παρασκευή 26/2 πήρε εξιτήριο και τον φιλοξενήσαμε με οδηγίες για ακινησία 30 ημερών και επανεξέταση, αντιβιώσεις, παυσίπονα κλπ. Τα έξοδα ανέλαβε ο Δήμος.
Το Σάββατο 27/2 το πρωί τον ξανά βάλαμε για νοσηλεία στο κτηνιατρικό κέντρο Πεύκων γιατί δεν έτρωγε και ανησυχήσαμε.
Από χθες ο Φοίβος μας έκανε την χάρη να αρχίσει να τρώει οπότε αύριο θα τον παραλάβουμε για να τον φιλοξενήσουμε μέχρι την ανάρρωση του. Δεν είναι συνεργάσιμος ιδιαίτερα και είναι απόλυτα φυσικό μετά από όσα πέρασε…
Στειρώθηκε (δωράκι💖) και είναι αρνητικός σε FeLV (λευχαιμία γάτας) και FIV (ανοσοανεπάρκεια γάτας). Σε ένα μήνα θα χρειαστεί επανεξέταση για να δούμε τι μπορεί να γίνει για το εξαρθρωμένο του πόδι.
Η βιαιότητα του περιστατικού είναι τρομακτική.
Η αδιαφορία των πολιτών είναι τρομακτική.
Πιστεύουμε πως ο άνθρωπος που τον χτύπησε θα εντοπιστεί. Περιοχή Ελπίδος, Συκιές.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986063851, 6983739736, 6986097309
e-mail :frontizofs@gmail.com
 
Αρέσει σε %d bloggers: