2 περιστατικά που ξεχωρίσαμε!

Χθες ανάμεσα στα δεκάδες τηλεφωνήματα, ανάμεσα στο γνωστό μας “αλώνισμα” να βρούμε ένα σκυλί που χρειάζεται βοήθεια, να μοιράσουμε φάρμακα σε άλλα, να ταΐσουμε άλλα, να αφήσουμε μποξ μας για να πιαστεί έγκυος γάτα, ξεχωρίσαμε 2 περιστατικά: το πρώτο αφορούσε γάτα που μπήκε και γέννησε κάπου μέσα στο κλειστό θέατρο Νεάπολης και το δεύτερο γάτο χτυπημένο από αυτοκίνητο την 25η Μαρτίου, που όμως τον έχασαν μετά και τον εντόπισαν χθες δυστυχώς σε άσχημη κατάσταση πάλι στην Νεάπολη.
Στο κλειστό θέατρο Νεάπολης μετά από έρευνα, σε ολόκληρο τον υπόγειο όροφο,
εντοπίσαμε πιθανό σημείο που μπορεί να ήταν τα μωρά γατάκια. Σε μια κατασκότεινη μεγάλη αποθήκη. Με το λιγοστό φως των φακών των κινητών μας άρχισε το ψάξιμο. 
Η γάτα άφαντη φυσικά. Υποθέσαμε μόνο από ένα απαλό χρατς χρατς , πως μέσα σε ένα χάρτινο κουτί χριστουγεννιάτικου δέντρου ήταν τα μωρά. 
Στήσαμε την γατοπαγίδα και φύγαμε λίγο αργότερα. 
Δρόμο για τον χτυπημένο γάτο, τον βρήκαμε δυστυχώς σε τραγική κατάσταση. Τον μεταφέραμε άμεσα στο κτηνιατρείο του Κου Στεφανίδη για τις πρώτες βοήθειες. Όπως μας ενημέρωσε ο κτηνίατρος, αν και μεταφέρθηκε στην συνέχεια στον Κο Αγαθαγγελίδη για 24 ώρη παρακολούθηση, κατέληξε τα ξημερώματα.
Επιστροφή σήμερα το πρωί στην γατοπαγίδα, όπου είχε πιαστεί η μαμά γάτα. 
Πάλι με φακούς, κάτω από τα πλαστικά κλαδιά του Χριστουγεννιάτικου δέντρου βρήκαμε τα 5 μωρά γατάκια. Τα μαζέψαμε με προσοχή. 
Μαμά και μωρά μεταφέρθηκαν εκτός του θεάτρου και επιλέξαμε ένα σχετικά ήρεμο μέρος για να αφεθούν. Παρά την προσπάθεια μας η γάτα ώρες μετά δεν επέστρεψε στα γατάκια της και πλέον ήταν επιτακτική ανάγκη να ταϊστούν τα μωρά για να μην αφυδατωθούν. 
Έτσι “μπήκαν” στην ζωή μας τα 5 θεατράκια, αντικρίζοντας μαζί μας για πρώτη φορά από την μέρα που γεννήθηκαν το φως της ημέρας. 
Επιστρέψαμε στα Πεύκα, τα ταΐσαμε ένα πρώτο γεύμα γάλα και ξανά φόρτωμα στο αυτοκίνητο. Η αγκαλιά της εθελόντριας μας Κατερίνας άνοιξε για μια ευκαιρία ζωής. Η ψυχή μας εύχεται να τα καταφέρουν να επιζήσουν.
Ανάμεσα σε αυτά και εκείνα, αγοράσαμε φάρμακα για το άρρωστο ζώο του Μασούτη, πήγαμε μια γάτα για στείρωση και την παραλάβαμε για ανάρρωση και φυσικά 
κλήσεις απεγνωσμένες πολιτών για βοήθεια, για καταγγελίες, για γατάκια, για σκυλάκια….
Με όπλο τα δυο χέρια μας και μια πελώρια επιμονή προχωράμε. Πέφτουμε και σηκωνόμαστε. 
#Φροντίζω_εθελοντές.

Φιλοζωικό Σωματείο «Φροντίζω» Πεύκα, Θεσσαλονίκη
Tηλέφωνα επικοινωνίας:
6986063851, 6983739736, 6986097309
www.frontizofs.gr
e-mail: info@frontizofs.gr, frontizofs@gmail.com
PayPal: info@frontizofs.gr
Τραπεζικός λογαριασμός/ Bank account
ALPHA BANK account: 713-002002-001655
IBAN: GR61 0140 7130 7130 0200 2001 655
SWIFT CODE (BIC): CRBAGRAA, Pefka branch (713)
Δικαιούχος/ name: ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Frontizo animal welfare 

Αρέσει σε %d bloggers: